Kerítés lesz a horvát határ egyes részein is

2015. szeptember 17., csütörtök 06:00

migransok-tartanak-horvatorszag-fele400-1442440376.jpgBudapest-Bécs, 2015. szeptember 17. - Magyarország a horvát határ meghatározott helyein is kerítést létesít - közölte Orbán Viktor a Die Presse című osztrák lap honlapján szerda este megjelent interjújában.

A kormányfő hozzátette, hogy erről már beszélt a belügyminiszterrel, és már "tervek vannak erre". A lap felvette, hogy ehhez idő kell, amire a miniszterelnök azt válaszolta, hogy Magyarországnak már van gyakorlata.

hirdetés

 

Orbán Viktor hozzátette ugyanakkor, hogy az igazi erőt nem a kerítés jelenti. "Vannak új törvényeink, amelyek szigorú büntetést irányoznak elő az illegális migránsok számára" - jelentette ki.

 

Képünkön (MTI-fotó: Mohai Balázs): Illegális bevándorlók a horvát határ felé gyalogolnak a szerbiai Sid település határában szeptember 16-án.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Jelenleg nincs fontosabb probléma a fiatalok magas munkanélküliségénél, világszerte 75 millió fiatal állástalan, ami hatalmas gazdasági és társadalmi gondot jelent - mondta a Nemzetközi Munkaügyi Szervezetet (ILO) főigazgatója a fiatalok foglalkoztatásáról szóló szemináriumon, pénteken Budapesten.

Pécs, 2015. december 19. - Meglepőnek tűnhet, de a legkönnyebben betartható újévi fogadalom az, ha megfogadja, jövőre nullára fogja csökkenteni a villanyszámláját. A napelemes rendszerek ára drasztikusan csökkent az elmúlt években, így a technológia már bármely család számára elérhető és az otthona értékét is növeli.

irogep400-1474402813.jpg

Pécs, 2016. szeptember 21. - Az idő múlására figyelmeztető első ijesztő jel az volt, amikor a gyakornoki programunkra olyan jelöltek érkeztek, akik még meg sem születtek akkor, amikor ebbe belekezdtünk - mondja Ferling József, a 25. születésnapját idén ünneplő FERLING alapítója.