Kályhák százait osztják ki vidéken

2016. december 23., péntek 07:00

Budapest, 2016. december 23. - Harmadik éve tartja hagyományos karácsonyi gyűjtését a Ments életet karácsonyra mozgalom, amely célja a hazai fagyhalálok megelőzése. A teljesen civil kezdeményezés eredménye, hogy az elmúlt két évben 4920 mentőfóliát osztottak ki mintegy 2,2 millió forint értékben, de idén magasabbra tették a lécet.

A Magyar Karitász háromszáz vaskályhát osztott szét idén télre olyan családoknak, ahol a tönkrement vagy életveszélyessé vált kályha pótlása lehetetlennek bizonyult.

 

A kezdeményezéshez csatlakozva a mentseletetkaracsonyra.hu oldalon közösségi finanszírozásban vásárolhatnak a látogatók további kályhákat, melyeket a segélyszervezet juttat el a leginkább rászorulóknak.

hirdetés

 

Az elmúlt egy hétben 17 további kályhára adták össze a magánszemélyek és vállalkozások a pénzt: közel 200-an vásároltak az egyenként 500 forint értékű kályhajegyekből összesen 750 000 forint értékben.

 

A gyűjtés december 26-ig tart, a szervezők azt kérik, minél többen osszák meg közösségi felületeiken a hírét, mert legalább 400 családnak szeretnének idén segíteni.

 

Forrás: MTI OTS

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. augusztus 28. - Mint ismert, 2016. január 1-jével az E.ON Energiaszolgáltató Kft. egyetemes piacon kiszolgált földgázfogyasztó ügyfélkörét a FŐGÁZ Zrt. veszi át. A zavartalan átadás-átvételi folyamat és az ügyfeleknek is fontos pontos elszámolás érdekében az év hátralevő időszakában az E.ON és a MAGÁZ munkatársai - a normál leolvasási tevékenység mellett - rendkívüli gázmérő-leolvasása céljából kereshetik fel az ügyfeleket.

lakasok-dh1-400-1392960040.jpgBudapest-Pécs, 2014. február 21. - Idén januárban Budapesten minden negyedik, vidéken pedig minden ötödik ingatlanvásárló befektetési céllal vett lakást. Ennek oka az, hogy kedvezőek a lakások hozamai - közölte a Duna House (DH) ingatlan franchise hálózat.

Budapest, 2015. augusztus 10. - Kiváló évjárat lehet a 2015-ös azokon a borvidékeken, ahol jégverés, vagy szőlőbetegségek nem károsították a szépen fejlődő szőlőtermést. A Syngenta szakmai rendezvénysorozatán viszont arra is figyelmeztettek a szakemberek, hogy komolyan kellene venni minden szőlőtermesztőnek az aranyszínű sárgaság vírushordozója, az amerikai szőlőkabóca elleni védekezést, mert a súlyos betegség kezdetben enyhe, majd 4-5 év alatt egyre durvább pusztítást végezhet a szőlőben.