Kacsaúsztatással a megmentett életekért

2015. augusztus 17., hétfő 07:05

kacsak-unicef400-1439725201.jpgBudapest, 2015. augusztus 17. - Idén augusztus 30-án már második alkalommal rajtol el a Kacsafutam. Több ezer gumikacsa úszik majd versenyt a Duna budapesti szakaszán. A versenyre bárki „benevezheti” az általa megvásárolt kacsát, az eladásból befolyó összeg egy része pedig az UNICEF Magyarország munkáját támogatja. A győztes kacsa tulajdonosa négyszemélyes krétai nyaralást nyer.

A Kacsafutam augusztus 30-án kerül megrendezésre. A megvásárolt gumikacsák egymás ellen versenyeznek, a célvonalon először áthaladó 100 kacsa tulajdonosa közül pedig sorsolással választják majd ki azt a szerencsést, aki egy négyszemélyes krétai nyaralást nyer.

 

Az akcióban a szervezők reményei szerint közel 100 ezer kacsa vesz részt amelyeket MOL benzinkutakon, Pirex üzletekben, Régió játékboltokban, Relay és Inmedio újságárusoknál valamint a West End City Centerben lehet megvásárolni. Minden megvásárolt gumikacsához egy egyedi sorszámmal ellátott szelvény jár, ami megegyezik a benevezni kívánt kacsa sorszámával.

hirdetés

 

A versenyre szánt gumikacsákat a fent említett lelőhelyekre augusztus 24-ig, illetve a West End City Centerbe augusztus 28-ig kell visszajutatni. Fontos, hogy a szelvényt a verseny végéig meg kell őrizni, mert csak ezzel lehet igazolni Kacsafutamba való nevezést.

 

Az UNICEF Magyarország minden eladott gumikacsa után száz forint támogatást kap: ebből a 100 forintból az UNICEF akár egy napra elég életmentő terápiás élelmiszert, vagy 100 rászoruló kisgyerek egy napi tiszta ivóvizét tudja biztosítani.

 

Danks Emese, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója az akcióval kapcsolatban kiemelte: „Nagyon örülünk annak, hogy a Kacsafutam szervezői idén is az UNICEF munkáját támogatják a kacsák eladásából befolyó összegből. Bízunk abban, hogy a tavalyi évhez hasonlóan, idén is sokan mérettetik meg kacsájukat a versenyen, hiszen minden egyes kacsa tulajdonosa a nekünk felajánlott 100Ft révén valódi életmentővé lép elő!”

 

„A tavalyi első Kacsafutam eredményei és visszajelzései alapján nem volt kérdés, hogy idén is megszervezzük ezt a jótékonysági versenyt. Az esemény jó hangulatán kívül fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára is. Ebben pedig az UNICEF Magyarország egy fontos partnerünk” - mondta Gomez Norbert, a Kacsafutam főszervezője.

 

Kacsafutamokat a 90-es évek óta tartanak világszerte. A rendezvény sikerét jelzi, hogy Ohióban, Coloradóban, de Ausztráliában, Nagy-Britanniában és Szingapúrban is igazi hagyomány lett a jótékonysági eseménysorozat. A megrendezés helyszínétől függetlenül a Kacsafutamnak mindig az a célja, hogy konkrét segítséget is nyújtson.

 

Forrás és fotó: UNICEF Magyar Bizottság

Kapcsolódó cikkek

mocsai-tamas-es-novodomszky-eva-vetette-az-elso-sor-burgonyat-400-1429761216.jpgFelsőmocsolád, 2015. április 23. - Ötvenhárom településen, összesen 110 hektárnyi földterületen indult el a tavaszi munka a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Élelmiszerlavina programjában. Az itt megtermelt egészséges élelmiszernövények, zöldségfélék nehéz sorsú emberekhez kerülnek majd. A program történetében eddig 100 ezer ember kapott kézzelfogható segítséget.

Szeged, 2013. június 13., csütörtök - Több mint tízezer aláírás gyűlt össze a szegedi biomassza-erőmű megépítése ellen indított népi kezdeményezés során - jelentette be Ménesi Imre (MSZP-Összefogás Szegedért) szegedi önkormányzati képviselő csütörtökön a csongrádi megyeszékhelyen.

Budapest, 2016. május 4. - Ötvenkét település 100 hektárnyi földterületén vetették el a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Élelmiszerlavina programjában nyert - összesen több millió forint értékű - zöldség vetőmagokat.