Jótevő 2014: gyors segítség a nélkülőző gyermekeknek

2015. január 8., csütörtök 06:00

Budapest, 2015. január 8. - Az iskolai szünidő végével sikeresen zárult a "Jótevő 2014" szünidei gyermekétkeztetési program. A Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata által szervezett akció célja azon gyermekek étkeztetésének biztosítása volt, akik a szünidőben nem jutottak volna megfelelő, tápláló élelemhez.

Az internetes adománygyűjtő kampány során, melyhez olyan hazai hírességek adták nevüket, mint Gera Zoltán, Oláh Gergő és Bayer Friderika, összesen 15 365 000 forintnyi adomány gyűlt össze. Hála az adakozók nagylelkűségének, az eredetileg célként kitűzött 3000 helyett 5100 nélkülöző kisgyermek számára sikerült gyors segítséget nyújtani.

hirdetés

 

Az adományokat 63 településen a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata   (HISZ) juttatta el 5100 gyermek részére meleg étkeztetés, tartós élelmiszercsomagok illetve élelmiszerutalványok formájában. Budapest mellett kiemelt területek voltak Salgótarján, Hatvan, Nyíregyháza, Békéscsaba, Ózd, Pécs, Debrecen, Nagykanizsa, Keszthely, Tapolca, Miskolc és Mezőkövesd.

 

A Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata ezúton is szeretné kifejezni köszönetét mindenkinek, aki adományával hozzájárult ahhoz, hogy több mint 5000 rászoruló gyermek tányérja megteljen tápláló étellel az ünnepek alatt. Az adományok közel 70 százaléka magánszemélyek felajánlásából érkezett, a Vidám Szimfonikusok zenekar jótékonysági koncertjének bevételét (1 millió forint) szintén felajánlotta a nélkülöző gyermekek támogatására.

 

Forrás: HIT Gyülekezete / MTI Országos Sajtószolgálat

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. november 1. - A szolgáltatók a mai naptól külön tájékoztatást kötelesek közzétenni honlapjaikon arról, hogy a januártól életbe lépő internetáfa-csökkentés díjcsomagonként mekkora tételt jelent.

networking400-1453950988.jpg

Budapest, 2016. január 28. - Sokan eladási szándékkal járnak üzleti találkozókra, ez a hozzáállás viszont nem vezet új, hosszú távú kapcsolatokhoz. Dr. Ivan Misner, a Business Network International (BNI) alapítója és számos bestseller szerzője három tanácsot ad ahhoz, hogy mi is networking mestereivé válhassunk.

aranycsapat400-1385280467.jpg1953. november 26-án valószínűleg hiába került a Szabad Nép címlapjára Szodorai István Kossuth-díjas esztergályos lélegzetelállító csúcsteljesítménye tervének teljesítéséről. Bizonyára elsikkadt az is, hogy a diósgyőri Lenin Kohászati Művek nagyolvasztója az év legnagyobb napi termelését produkálta.