Itt is megtalálhatod a jövőbeli munkáltatódat

2016. június 17., péntek 06:05

koncert400-1466074871.jpg

Budapest, 2016. június 17. - Vannak munkahelyek, amelyeket publikusan meghirdetnek, másokat belsősökkel töltetnek be, de akadnak olyan esetek is, amikor ajánlások útján vagy ismeretségi körből keresnek jelölteket.

Sokat hallani arról, mennyire nehéz a frissen végzett fiatalok munkaerő-piaci helyzete, de vajon akkor is az lenne, ha időben elkezdenek a networkinggel foglalkozni? Íme, négy helyszín, ahol a nyári szünidő alatt is lehet akár a jövőben hasznossá váló kapcsolatokat építeni! Nem fog nehezedre esni.

 

1. Irány a vízpart!

 

Mindegy, hogy egy strandot vagy például a Balatont választjátok, a lehetőségek adottak, például a sorban állásnál a büfében, az ismeretlenekkel való strandröpizés közben, az egymás melletti napozás vagy fürdőzés során is. Egy hideg sör vagy egy jó kis lángos mellett könnyű leállni egy beszélgetésre!

hirdetés

 

2. Beindul a fesztiválszezon!

 

A zenei fesztiválokban rejlő kapcsolatépítési lehetőségek szinte végtelennek tűnnek. Az emberek azért mennek ilyen rendezvényre, hogy kiszakadjanak a hétköznapokból, és jól érezzék magukat, így a közvetlenség és a nyitottság alapból megvan. Merjétek megszólítani az embereket, élvezzétek együtt a programokat - hátha nem csak fesztiválbarátság lesz belőle!

 

3. Vár a szabad!

 

A természet újjáéledésével és a jó idő beköszöntével érdemes elfelejteni a négy falat, és a szabadban eltölteni az időt. Országunk túralehetőségekben igen gazdag, számos csodás, felfedezni való táj van, amelyeket érdemes bejárni. Útközben találkoztok majd más túrázókkal, akikkel meg lehet állni egy rövid pihenőre, beszélgethettek a saját túratapasztalataitokról, és akár közösen is továbbmehettek.

 

4. Hajrá magyarok!

 

Az idei nyár a nagyszabású sporteseményeké, ahol mi, magyarok is képviseltetjük magunkat. Legyetek bárhol, biztosan lesz legalább egy hely, ahol a szurkolók összegyűlhetnek a közös buzdítás jegyében. Ez az élmény tényleg mindenkit összehoz - bárhol nézitek a közvetítéseket, várhatóan találtok majd egy olyan közösséget, amellyel akár a későbbiekben is összejárhattok.

 

- Bármely fiatal számára fontos, hogy előre tervezzen, és tudatosan készüljön a jövőjére, hiszen a saját víziója megvalósításával előbb válhat sikeres felnőtté. Ez a fiatal generáció a magyar gazdaság mozgatórugója lesz, akár alkalmazottként, akár vállalkozóként - mondja Avidor András networkingszakértő, a BNI Magyarország igazgatója. - Ami viszont a terveik megvalósításához kelleni fog - legyen szó munkakeresésről vagy egy saját cég beindításáról -, az a kapcsolati tőke. Bármilyen ismeretségi ajánlás eredményesebb lesz a legütősebb CV-nél is, mert ma már a bizalom többet ér.

 

Forrás: Ferling

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. június 19. - A központi trafikellátó közreműködésével november 1-jétől gyorsabb és rugalmasabb lesz a dohányértékesítés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerint.

ira-forman400-1405979835.jpgBudapest, 2014. július 22. - A Páva utcai Holokauszt Emlékközpont érték Magyarország és a nemzetközi közösség számára is, mert kiválóan megismertet a történelemmel, és a magyar kormány büszke lehet erre az intézményre. A kormánynak ugyanakkor a német megszállás 70. évfordulójával kapcsolatban a fontos döntésekben több konzultációt kell folytatnia az érintettekkel.

Tavaly év végén kezdődtek azok a forgalombiztonsági fejlesztések, amelyek az autópályákon előforduló leggyakoribb baleseti okokat csökkenthetik a jövőben. A programot a Magyar Közút Nonprofit Zrt. mintegy 13,5 milliárd forintos keretből valósítja meg.