Ingyenesen étkezhet tízből kilenc bölcsis és ovis

2015. augusztus 31., hétfő 06:00

kislany-eszik400-1440934608.jpgBudapest, 2015. augusztus 31. - A bölcsődések és az óvodások 90 százalékának ingyenes étkezést biztosítanak az intézményekben keddtől, ez az arány eddig 27 százalék volt.

Ez azt jelenti, hogy 321 ezer gyermek után nem kell étkezési díjat fizetni szeptembertől a bölcsődékben és az óvodákban.

hirdetés

 

A szeptember 1-jétől kiterjesztett ingyenes gyermekétkeztetéssel egy olyan család, amely eddig nem kapott ilyen támogatást, havonta gyermekenként 7-10 ezer forintot takaríthat meg a kormányszóvivő korábbi közlése szerint.

 

A 2016-os költségvetésben 71,7 milliárd forintot biztosítottak a gyermekétkeztetésre.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. január 1. - Január elsejétől fix árfolyamon számítják ki a törlesztőrészleteket a bankok, február elsején életbe lép a fair banki törvény és az elszámolásnál, valamint a forintosításnál is ez a dátum számít fordulónapnak.

Budapest, 2015. február 14. - A Profession.hu Dr. Cselédi Zsolt munkajogász, Dr. Kun Ágota munkapszichológus, és Sámson Dorottya az állásportál toborzási szolgáltatások csoportvezetőjének segítségével összegyűjtötte a munkahelyváltás jogi, lelki és technikai vonatkozásait.

Budapest, 2016. március 29. - A Prezi kapcsán még mindig szívfájdalmunk, hogy nem használják az oktatásban eleget. A jelenlegi cikkben azt szeretném összeszedni, miért érdemes Prezit használni a Powerpoint helyett. Mivel a történelem az egyik kedvenc tárgyam és sokáig tanítottam magam is, ezért ezt használom most vonalvezetőként.