Ingyenes net a vonaton: forgalomban a négyszázadik wifis jármű

2013. július 21., vasárnap 13:58

mv-wifi-1374408053.jpgMár négyszáz internetezésre alkalmas járművet közlekedtet a MÁV-START, így naponta több mint negyvenezer azoknak az utasoknak a száma, akik ingyenesen használhatják a szolgáltatást. A bővítés folyamatos, az ötszázadik wifis kocsi várhatóan augusztustól áll az utazók rendelkezésére.

Az ingyenes internetelérést biztosító vasúti járművek száma július 17-én elérte a négyszázat, és a további bővítéseknek köszönhetően hetente újabb húsz-harminc InterCity- és elővárosi járműben utazva lehet majd díjmentesen igénybe venni a fejlesztést. Az érintett kocsikat a legtöbbször és a legnagyobb kihasználtsággal közlekedteti a vasúttársaság, így a miskolci, nyíregyházi, debreceni, váci, szobi, újszászi, ceglédi, szolnoki, pécsi, szombathelyi vasútvonalon és már a Balaton északi partján is találkozhatnak az utazók az ingyenes szolgáltatással.

hirdetés

 

A fejlesztésnek köszönhetően naponta több mint negyvenezren tölthetik levelezéssel, portálok olvasásával, közösségi oldalak látogatásával vagy akár munkavégzéssel, hasznosan az utazással töltött időt. A tervezett 735 járművet - személykocsit, illetve motorvonatot - folyamatosan szerelik fel wifirouterrel a karbantartó műhelyekben. Amennyiben elkészülnek, közel napi nyolcszáz közlekedő vonaton lesz elérhető a szolgáltatás.

 

A fedélzeti, vezeték nélküli internetet minden erre előkészített járműben ingyenesen használhatják az utazók, a hozzáférés maximális sávszélessége kocsinként 7,2 Mbps. Egyidejűleg akár több százan is csatlakozhatnak egy vonaton a rendszerre, ez péntekenként és vasárnaponként, a legnagyobb utasforgalmú időszakokban tapasztalható is. Az ingyenes wifielérést biztosító járművekre külső és belső matricák kerülnek. Az ötszázadik wifis kocsi várhatóan augusztustól áll forgalomba.

 

Forrás: MÁV-START Zrt.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 30 milliárd 466 millió forintot kap 1875 önkormányzat a működőképessége megőrzésére - jelentette be Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten. A legnagyobb összegre Pécs számthat.

Budapest, 2015. augusztus 22. - Különbséget kell tenni a hosszabb időre szóló ingatlan-bérbeadás és a rövid távú, néhány vendégéjszakára szóló szolgáltatás között. Míg az egyiknél nem, a másiknál kötelező az adószám.

Budapest, 2016. augusztus 2. - Egyre népszerűbbé válik a távolról, akár saját számítógépekről és mobileszközökről végzett munka a nyári szezonban, ami új veszélyforrást jelenthet a nagyvállalatok számára. A biztonságosabbnak tekinthető irodai IT környezet elhagyásával a felhasználók gyakran tudtukon kívül sodorják veszélybe a vállalat féltve őrzött adatait.