Indul az allergiaszezon

2013. március 13., szerda 10:30

allergia-1363168966.jpg

A hirtelen jött felmelegedés miatt az idén a vártnál korábban kezdődik az allergiás tüneteket okozó növények virágzása.

Kerüljék a természetet az érzékenyek, főleg a meleg napokon- tanácsolja az orvos az allergiával küzködőknek.

 

Február óta sok olyan növény virágzik, amire az emberek érzékenyek, mint például a tiszafa,a mogyoró és az éger. Ezek pollenjeiből kevés is elég a levegőben ahhoz, hogy az arra érzékenyeknél kiváltsa a jellegzetes tüneteket, mint a könnyezés, szemviszketés,tüsszögés.

hirdetés

 

Pécsett,Miskolcon és Zalaegerszegen már most magas a pollenkoncentráció,azonban a hét végére jósolt lehűléssel a növények pollenkibocsátása mérséklődik, így egyelőre fellélegezhetnek az allergiások.

 

Magyarországon kb. 2 millió embert érint az igen kellemetlen tünetekkel járó betegség, mely az immunrendszer hibás működésén alapul. Ilyenkor testünk olyan anyagokat ismer fel kórokozóként és "támad meg", melyek nem jelentenek veszélyt egészségünkre.

 

Vannak azonban olyanok, akik szervezetünk túlzott reakcióit pszichoszomatikus betegségként kezelik, lelki okokkal magyarázzák. Szerintük például a fulladásos tünetek kapcsolati és kommunikációs problémákra vezethetők vissza.

 

Akármelyik nézetnek is hiszünk, fontos, hogy konzultáljunk orvosunkkal a tüneket jelentkezésekor!

 

Kapcsolódó cikkek

rekordok-konyv400-1401014015.jpgBudapest, 2014. május 26. - A Magyar Rekord Egyesület megjelentette a Magyar Rekordok 2012. és 2013. évi gyűjteményes kötetét, amely a hazai rendkívüli emberi teljesítmények utolsó két esztendejének képes, 160 oldalas összefoglalója.

Budapest, 2015. augusztus 10. - Egy-két billentyű óvatos lenyomása után vidáman csendül fel egy-egy ismerős dallam a Budapest Airport 2B Terminálján.

Győr, 2013. június 4., kedd - A néhány nappal korábban jelzettnél 40-50 centiméterrel magasabban tetőzhet a Mosoni-Duna - jelentette be a Győr-Moson-Sopron megyei kormánymegbízott.