Íme három tipp, hogy hatékonyan tárgyalj!

2015. május 14., csütörtök 06:05

Budapest, 2015. május 14. - Az üzleti világban elengedhetetlen a jó tárgyalókészség. Brian Tracy, a világ egyik legismertebb motivációs előadója és üzleti trénere három olyan tippet árul el, amely hatékony tárgyalóvá tesz.

1. Tegyél fel jó kérdéseket!

 

A jó tárgyaló sokat kérdez, és mindig szeretné megérteni pontosan, hogy partnere mit szeretne elérni a tárgyalás során. Mindig az a célja, hogy mindkét fél számára előnyös megoldást találjon. Helyénvaló kérdésekkel megtudhatja, milyen igények vannak a felszínen, és ezáltal rávilágíthat az egyéb megszerezhető előnyökre is, hiszen nem mindig az eladási/vételi ár a legfontosabb.

 

hirdetés

2. Légy türelmes!

 

A jó tárgyaló nagy türelemmel bír. Először arra fókuszál, hogy megegyezésre jusson a szerződés azon részeinél, ahol az álláspontok megegyeznek. Csak ezután keres békés módot az egyéb problémák megoldására. Elég időt szán az egyes tárgyalási pontok megértésére, hogy megelőzze a későbbi félreértéseket.

 

3. Készülj fel!

 

Ez biztosítja a tárgyalások 90%-ának sikerét. Minél jobban felkészülsz előzetesen a tárgyalásra, annál valószínűbb, hogy minden résztvevő számára megfelelő lesz az eredmény. Először szerezz be minden lehetséges információt a soron következő tárgyalásról. Másodszor pedig gondold végig a tárgyalást az elejétől a végéig, és légy felkészült minden eshetőségre. Az előny mindig annak az oldalán van, aki több és jobb információval bír.

___

 

Mint minden mást, tárgyalástechnikai tudásunkat is gyakorlás útján tudjuk a leginkább javítani. A világ legnagyobb, tudatos üzleti kapcsolatépítéssel foglalkozó szervezete, a BNI, amely heti rendszerességgel szervez tagjainak üzleti találkozókat, évente több száz órányi képzéssel segíti a vállalkozásokat.

 

- Az elmúlt évben több mint 800 vállalkozó vett részt képzéseinken - mondta Avidor András, a BNI Magyarország vezetője. Hazánk legismertebb networking szakértője szerint ezek a képzések jelentős mértékben segítették az Aki ad, az nyer!® üzleti modell sikerét, a jutalékmentes ajánlások térnyerését, és azt, hogy a BNI-tagvállalkozások a válság éveiben is növelni tudták munkavállalói létszámukat és árbevételüket.

 

Forrás: Ferling, bővebben: www.bni-hungary.com

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. szeptember 11. - Míg áprilisban az építkezés és felújítás előtt álló lakosság 43 százaléka tervezete, hogy igénybe veszi a CSOK-ot, addig a valóban építkezők 21 százaléka vette is igénybe. Sokan hamisan tápláltak reményeket. A szakemberek és a kereskedők is jobbra számítottak, de azért nem panaszkodnak.

co-mero-fki400-1476416619.jpg

Budapest, 2016. október 14. - Egy nap, és beköszönt a fűtési szezon, amivel együtt megnő a szén-monoxid mérgezések veszélye is. Ezért az E.ON Hungária a közelmúltban hárommillió forint értékben ötven professzionális szén-monoxid-mérő készüléket adományozott a katasztrófavédelemnek.

Budapest, 2016. július 18. - Főleg a 30-as éveikben járók tervezik, hogy biztosan vagy nagy valószínűséggel ingatlant vásárolnak a következő három évben, ebben a korosztályban 22 százalék a potenciális vásárlást komolyan fontolgatók aránya - derül ki a K&H biztos jövő indexéből, amely a 30-59 éves korosztály lakásvásárlási terveit vizsgálta.