Idősek II. Kárpát-medencei KiMitTud?-ja

2014. szeptember 8., hétfő 06:15

Budapest-Pécs, 2014. szeptember 8. - A Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete (SZIME) az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával 2014-ben is megrendezi az Idősek II. Kárpát-medencei kulturális és művészeti vetélkedőjét, amely a nagy sikerű Idősek határokon átívelő kulturális és művészeti vetélkedőjének idei folytatása. Előadó- és alkotóművészet kategóriákban várják a 60. életévüket betöltött személyek jelentkezését szeptember 15-én, hétfőn 20 óráig.

Nagy érdeklődés övezi az Idősek II. Kárpát-medencei kulturális és művészeti vetélkedőjét, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával a Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete (SZIME) rendez. A vetélkedő a nagysikerű Idősek határokon átívelő kulturális és művészeti vetélkedőjének 2014. évi folytatása.

 

Az idősek számára meghirdetett vetélkedő lehetőséget biztosít a Kárpát-medence magyarsága mindazon értékeinek a bemutatására és átadására, amelyeket a résztvevő idősebb korosztály az elmúlt évszázadokban összegyűjtött. Az eddig csak kisközönség előtt bemutatott produkciók és alkotások most szélesebb körben megyei, és akár országos szinten is színpadra kerülhetnek, sokszínű, érdekes, tartalmas és színvonalas produkciókat, valamint nívós, minőségi kézműves alkotásokat tárva a közönség elé.

hirdetés

 

A 2013-ban indult vetélkedősorozat Jókai Anna által megfogalmazott üzenete most is helytálló: "Az öregedő embernek nem a hiányai, hanem a többlete fáj legjobban, mindaz, ami életében felhalmozódott benne, de nem tudja senkinek odaadni".

 

Jelentkezni még szeptember 15-én 20:00 óráig lehet.

 

A vetélkedőre két fő versenykategóriában lehet nevezni:

  • előadóművészet (ének, hangszeres zene, vers és próza, színpadi jelenet, tánc), valamint
  • alkotóművészet (festés, fotográfia, egyéb képző- és iparművészeti alkotások).

A vetélkedőre a 60. életévüket betöltött (pároknál-csoportoknál legalább 60 éves átlagéletkort elérő) személyek jelentkezhetnek

  • a [email protected] e-mail címen,
  • a +36 72 513 815-ös fax számon,
  • postán a SZIME központjának címére (7621 Pécs, Jókai u. 1.),
  • vagy postán a SZIME illetékes megyei tagozatainak és a határon túli társszervezőknek címére.

További részletek és a jelentkezési lap a www.szime.hu honlapon elérhetők.

 

Forrás: SZIME / MTI Országos Sajtószolgálat (OS)

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2013. augusztus 31. - Átlagosan 20-30, de esetenként 40-50 perccel hosszabb menetidővel közlekedik minden a Keleti pályaudvarra érkező és onnan induló vonat a felsővezeték-hálózat zárlata miatt - tájékoztatta a Mávinform szombaton délben az MTI-t.

Budapest, 2015. október 17. - A becslés szerint idén összesen 102 723 ingatlan adás-vétel történt, ami már önmagában meghaladja a 2009-2013 közötti évek bármelyikét - közölte a Duna House.

A németországi Praktiker AG rövidesen kezdeményezni fogja a felszámolási kérelem megindítását, ez azonban nem érinti a barkácsáruházlánc magyarországi érdekeltségét, a cég továbbra is működteti áruházait Magyarországon - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.