Idén a Katolikus Karitász munkáját segíti az MTVA

2013. november 6., szerda 19:11

Idén is elindítja Jónak lenni jó elnevezésű jótékonysági kampányát a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

November 10-étől december 15-éig a Katolikus Karitász munkáját segíti az MTVA különböző műsoraival és adománygyűjtéssel - mondta el Siklósi Beatrix, az MTVA vezérigazgatói főtanácsadója szerdán az MTI-nek.


A jótékonysági akció elsődleges célja az adománygyűjtés mellett, hogy a felhívja a figyelmet a karitatív szervezet sokrétű tevékenységére - közölte a főtanácsadó az M2 új gyermekvetélkedőjét, A legokosabb osztályt bemutató sajtóeseményen a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

hirdetés


Emlékeztetett arra, hogy tavaly az MTVA nagy eredménnyel gyűjtött a Böjte Csaba vezette gyermekintézmények javára: akkor 92,6 millió forint adományt adtak át a szerzetesnek, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítójának.


Siklósi Beatrix elmondta: a Katolikus Karitász régóta hatékonyan működő szervezet, sokrétű tevékenysége közé tartozik többek között a szenvedélybetegekkel, gyerekekkel, hátrányos helyzetűekkel való törődés.


A kezdeményezés részeként a közmédia részt vesz a karitász akcióiban. A hét végén Magyarországra látogató Andrea Bocelli ajándékot ad át látássérült és szociálisan hátrányos helyzetű gyermekeknek.

 

A közmédia november 11. és 17. között részt vesz a Gyermekek a gyermekekért elnevezésű akcióban, amelynek célja, hogy a gyermekek adjanak ajándékokat rászoruló kortársaiknak. November 18. és 24. között rendezik meg a Szent Erzsébet napi gyűjtést a templomokban, december 9. és 15. között pedig az Egymillió csillag című, szegényeket segítő adománygyűjtő akcióban vesz részt az MTVA.


A december 15-ei tematikus napon ételosztással, egész napos műsorfolyammal, köztük riportokkal, budapesti és vidéki kapcsolásokkal, valamint adománygyűjtéssel zárul a Jónak lenni jó akció.

Kapcsolódó cikkek

lego-villanyszerelo400-1441650776.jpgSiófok, 2015. szeptember 8. - A gőzerővel dübörgő digitális ipari forradalom életünk minden területét átszövi. Aki nem alkalmazkodik a fénysebességű változásokhoz, az pedig lemarad és előbb-utóbb elbukik. Hazánk legnagyobb infokommunikációs konferenciája, az Internet Hungary a lehető legtöbb aspektusból vizsgálja a digitális gazdaság jelenlegi és jövőbeli trendjeit.

Az üröm és a parlagfű pollenjei is megjelentek a levegőben a mérőállomások adatai szerint, néhol már tüneteket okozó közepes mennyiséget is mértek, de továbbra is a csalánfélék pollenszemeit regisztrálták a legnagyobb számban - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton az MTI-vel.

Budapest, 2015. június 18. - A BAT Pécsi Dohánygyár Kft. és a Tabán Trafik Zrt. dohánytermékek központi kiszállítására tett közös ajánlatának elfogadásával a magyar kormány teljességgel átláthatatlan és diszkriminatív módon két kiváltságos piaci szereplő kiválasztása mellett döntött a pályáztatásból kimaradt nagyvállalatok álláspontja szerint.