Húsz százalékkal emeli dolgozóinak bérét a Lidl

2016. június 26., vasárnap 12:00

Budapest, 2016. június 26. - A kormányzati törekvésekkel összhangban, a kereskedelmi szektor legnagyobb mértékű béremelését hajtja végre a Lidl Magyarország.

A 2016-os komplex bérfejlesztési folyamat első lépéseként március 1-jétől 5%-kal emelkedett, július 1-jétől további 15%-kal nő a vállalat minden fizikai dolgozójának fizetése országszerte. Az áruházlánc a 2016-os gazdasági évben 1,2 milliárd forintot invesztál az alkalmazottak támogatásába, ezen felül a kereskedelmi szakdolgozók bérminimumának meghatározását is javasolja.

 

A szektorban jellemző átlagbéreknél magasabb fizetést, képzéseket és egyéb béren kívüli juttatásokat nyújtó Lidl Magyarország évek óta élen jár a dolgozók javadalmazásában. A jelenlegi bérfejlesztés a vállalat több mint 4000 munkavállalójának 90%-át, az értékesítésben és a logisztikai központokban dolgozókat érinti, akik július 1-jével összesen 20%-os fizetésemelésben részesülnek.

hirdetés

 

Mindezen felül az áruházlánc április 1-jével ingyenes egészségügyi szakellátásokat, szűrővizsgálatokat, illetve élet-és balesetbiztosítást tartalmazó, minden dolgozó számára elérhető egészségprogramot vezetett be. Márciustól, a meglévő cafeteria rendszeren felül az összes munkavállalójának kedvezményprogramot is kínál a Lidl, melynek keretében 5-20%-os kedvezményt vehetnek igénybe a dolgozók 45 partner üzlethálózatában.

 

- A Lidl felelős vállalati működésében stratégiailag kiemelt szerepe van a munkavállalók támogatásának. Kiváló szakemberekkel dolgozunk együtt, ezért minden rendelkezésünkre álló eszközzel segítenünk kell őket. Ezen túlmenően, a kereskedelemi szakdolgozók védelmének érdekében a szektorban definiált bérminimum megvalósítást is javasoljuk - mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország PR-vezetője.

 

A Lidl Magyarország a hazai kiskereskedelmi szektor legdinamikusabban fejlődő szereplője. Magyarországon 2004-ben jelent meg a piacon, amikor első logisztikai központját és 12 üzletét megnyitotta. Mára már 165 áruháza, 3 logisztikai központja és több mint 4000 dolgozója van hazánkban.

 

Forrás: Lidl

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. augusztus 13. - Ezekben a hónapokban minden szem a Brazíliában versengő olimpikonok és paralimpikonok eredményeire és érmeire szegeződik. De nemcsak a sportolók vágynak aranyra, a befektetők is: eddig az arany az év egyik legjobban teljesítő befektetési eszköze, és a folytatás is ígéretes. A K&H Alapkezelő szakemberei elmondják, mire számíthatnak a befektetők.

fva-dij-tothannamaria400-1441337208.jpgBudapest, 2015. szeptember 4. - A hónap végéig még pályázhatnak a 35 év alatti vezetők az idén legelső alkalommal meghirdetett „Év fiatal vezetője - 2015” díjra. A neves szakemberekből álló zsűri megkezdte az értékelési szempontok összehangolását, ugyanakkor már az is látható: nem lesz könnyű dolog a színvonalas pályaművek alapján a legrátermettebb vezetők kiválasztása.

A szemfüles rendőrök adatgyűjtésének, valamint gyors és szakszerű felderítő munkájának köszönhetően fény derült a tolvaj tettére és kilétére.