Hungarizált mémek forradalma

2013. február 8., péntek 17:00

a9b0c4666b28554b81e45aaf6fea4824-1360338446.jpg

Megérkezett a válasz a legnépszerűbb közösségi oldalon terjedő vices posztokra-magyar módra!

Grumpy Cat, trollface és apa-fia után a facebookot most egy új őrület hódította meg, a mémek magyarosítása.
Minden régi és új, divatos és kevésbé népszerű poszt új,magyaros köntösbe bújt, kissé görbe tükröt mutatva a magyarok felé, a „magyar parasztiságot” parodizálva.

hirdetés

 

A vicces képek, szövegek újragondolásának tárháza pedig úgy tűnik, kimeríthetetlen. A „vidéki” hangulatot a mémek szövegének magyarosított feliratai és a képek szereplőinek bajusza erősíti. Határok pedig nincsenek. Láthattuk Super Man-t bajusszal „Erős Pistaként”, a Mátrix szereplőit „Pixelbetyárok”-ként, de még Hello Kitty is átalakult, a bajuszos cica az „Adj Isten Kati” névre hallgat.

 

A hungarizált mémek is, ahogy korábbi társaik folyamatosan készülnek-több oldal várja a minél viccesebb és kreatívabb alkotásokat -és terjednek a felhasználók között.

 

A facebook jó táptalaja a futótűzként terjedő trendeknek, amik különösen a fiatalok körében válnak hamar népszerűvé.
De vajon mi lesz a következő?

 

Illés Anett

Kapcsolódó cikkek

2013. június 21., péntek - Péntekre virradóra is megdőlt a legmagasabb napi minimum-hőmérsékleti rekord - közölte honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

azevhonlapja2015start400-1441058074.jpgBudapest, 2015. szeptember 1. - Idén is kiosztják az online szakma egyik legrangosabb díját. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által 14 éve életre hívott ’Az Év Honlapja’ pályázat a mai nappal indul. A szervezők 25 kategóriában várják a nevezéseket.

A MOL Tehetségtámogató Program idén csaknem 90 fiatal művész- és tudóspalánta pályafutását segíti összesen 18 millió forinttal. A pályázók eszközvásárláshoz vagy útiköltséghez igényelhettek támogatást. Az idén felkarolt legfiatalabb tehetség pécsi, a tízéves Boros Mihály. Rajta kívül nyolc további támogatott származik a baranyai megyeszékhelyről.