Hőség: újabb csúcsdöntések, Pécs most sem maradhatott ki

2013. augusztus 8., csütörtök 20:25

Budapest, 2013. augusztus 8. - Csütörtök délután a fővárosi és az országos melegrekord is megdőlt: Újpesten 40, Győr-Likócson 40,6 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel. Pécs újra a legmagasabb minimumhőmérsékleti rekordot szolgáltatta vidéken.

Csütörtökre virradóra megdőlt a legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord, a fővárosi és az országos egyaránt. Budapesten csütörtök hajnalban Lágymányoson 23,6 fok volt, de a meteorológiai szolgálat pécsi mérőállomásán még ennél is magasabb hőmérsékletet, 25,2 fokot mértek. Mindez azután, hogy szerdára virradóra Pécs-Árpádtetőn rekordminimumnak számító 23,8 Celsius-fokot mutatott a hőmérő higanyszála.

hirdetés

 

Csütörtökön napközben is igen meleg, száraz idő volt, a hőség tovább fokozódott. A zavartalan napsütés hatására gyorsan emelkedett a levegő hőmérséklete, több helyen is megdőlt a melegrekord.
   
Az eddigi augusztus 8-ai országos rekord 38 fok volt, ezt 1992-ben mérték Szentendrén. Most sokfelé mértek ennél magasabb értéket. A legmelegebb Győr-Likócson volt, ott 40,6 fokot regisztráltak, 2,6 fokkal többet az eddigi rekordnál.
   
Megdőlt a fővárosi melegrekord is: Újpesten 40 fok volt, 4,2 fokkal melegebb az 1921-ben, Budapest belterületén mért 35,8 foknál.
  

Az előrejelzések szerint péntek este záporokkal, zivatarokkal érkezik az enyhülést hozó hidegfront, amelynek hatására véget ér az országos kánikula. A hétvégén többfelé 26 Celsius-fokig emelkedik a hőmérséklet, de másutt még 32-33 fokos melegre kell készülni.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2015. július 7. - Megnyitotta kapuit a második PR Akadémia Pécsen. A szakma harminc neves képviselőjét felvonultató, háromnapos előadássorozat a Magyar PR Szövetség (MPRSZ) és a pécsi egyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karának (FEEK) közös rendezvénye. Az idei kiemelt témák a vállalatok társadalmi felelősségvállalása (CSR) és a társadalmi konfliktusok kezelése.

utcafitness400-1471497997.jpg

Budapest, 2016. augusztus 18. - A MegszépülAVárosom projekt szervezői a kezdeményezés egyre nagyobb sikerét látva bejelentették, hogy augusztus 8. és december 15. között ismét elindították a szavazást, hogy egy újabb város vagy budapesti kerület kaphasson esélyt arra, hogy közterülete megszépülhessen. A városokra a projekt honlapján lehet leadni a szavazatokat.

Budapest, 2014. július 31. - Ma már egyre többen érzik szükségét annak, hogy egészségtudatosan éljenek. Az augusztus 9-én, a Lurdy Házban tartandó High Life Életmód- és Szépség Fesztivál őket, a testi-lelki egészségért tenni akarókat célozza meg.