Halálra éheztette gyermekét a házaspár!

2013. április 18., csütörtök 17:53

download-1366300867.jpg

Éhen halt egy másfél éves kisfiú Agárdon.A szülőket különös kegyetlenséggel, 14 éven aluli személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsíthatják majd. A bűncselekményért a bíróság akár tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetést is kiszabhat.

A helyieket megdöbbentette az eset.

A halált okozó gondatlanság oka azonban nem a pénz hiánya volt, hiszen a családi házat hatalmas erőddé építették az évek során.

A szülők azért nem adtak enni gyermeküknek, mert abban hittek, hogy elég, ha az fénnyel táplálkozik.

Az első orvos szakértői véleménye szerint a másfél éves kisfiú krónikus alultápláltságban szenvedett.

 

"Fura egy nő volt, akik látták azt mondták, hogy állandóan kesztyű volt a kezén" -nyilatkozta a postás, aki éppen a kapu réseibe próbált betuszkolni egy ajánlott levélről szóló értesítést.

hirdetés

A kapun ugyanis se csengőt, se postaládát nem találni. A helyiek elmondása szerint a család visszavonultan élt, vendégeket soha nem fogadtak, és ők maguk is ritkán mutatkoztak. Senki sem hallotta őket beszélni, nem tudták, hogy miből éltek, de még azt sem,hogy házasok voltak-e.

 

"A védőnőt sem engedték be, meg az orvost sem. Ide én embert bemenni még láttam" -mondta egy helyi asszony.

Viccesen azt is megjegyezte: el tudja képzelni, hogy a nő otthon szülte meg a kisfiút, mert se terhesen, se a gyerek megszületése után nem látta egyszer sem. 

A gyerek védőnője az [origo]-nak azt mondta, hogy a szülők hivatalosan is lemondtak a gyermekjóléti szolgáltatásról, ezért ő nem is látta a gyereket sosem, hanem értesítette az ilyenkor szokásos hatóságot, a területileg illetékes gyermekjóléti szolgálatot. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-vel azt közölte: a megyei tiszti főorvos megvizsgálja, hogy a területi védőnő - mint alapellátást végző egészségügyi szolgáltató - a jogszabályban és szakmai szabályokban megfogalmazott kötelezettségeinek maradéktalanul eleget tett-e. Eredmény a jövő héten várható.

 

A fura család ügyében a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Életvédelmi osztálya folytatja a nyomozást.

Kapcsolódó cikkek

Tavaly év végén kezdődtek azok a forgalombiztonsági fejlesztések, amelyek az autópályákon előforduló leggyakoribb baleseti okokat csökkenthetik a jövőben. A programot a Magyar Közút Nonprofit Zrt. mintegy 13,5 milliárd forintos keretből valósítja meg.

Budapest, 2014. augusztus 5. - Méltányosan jár el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal azokkal szemben, akik fizetési nehézséggel küzdő pénzintézetnél vezetik bankszámlájukat, és emiatt nem tudnak határidőben eleget tenni adó- és járulékfizetési kötelezettségüknek.

alcohol-1395228620.jpg

Budapest, 2014. március 19. - A Kormányzati Információs Központ cáfolja azt a sajtóhírt, amely szerint a kormány nemzeti italboltok nyitását tervezné a választások után - mondta a kormányszóvivő az MTI kérdésére.