Forgalomban az ötszázadik wifis vasúti kocsi

2013. október 6., vasárnap 16:04

wifi-vonaton-1381068223.jpgMár ötszáz ingyenes internetezésre alkalmas vasúti járművet közlekedtet októbertől a MÁV-START. A bővítés folyamatos, a hatszázadik wifis kocsi várhatóan november végén fog az utazók rendelkezésére állni - közölte a személyszállító vasúttársaság az MTI-vel.

A fejlesztésben összesen érintett 735 kocsi, illetve motorvonat wifirouterrel történő felszerelése folyamatosan halad a műhelyekben, a munkálatok végeztével csaknem napi nyolcszáz közlekedő vonaton lesz elérhető a szolgáltatás.

hirdetés

 

Egyebek között a miskolci, nyíregyházi, debreceni, váci, szobi, újszászi, ceglédi, szolnoki, pécsi és a szombathelyi vonalon utazók egy része internetezhet díjmentesen a vonatokon - írja a MÁV-START közleményében.

 

Forrás: MTI, képünk illusztráció

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. január 2. - A nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként működő Főgáz átvette az E.on 600 ezer lakossági földgázfogyasztóját január 1-jén - mondta el Králik Gábor, a Főgáz Zrt. vezérigazgatója az MTI megkeresésére.

Budapest, 2016. május 12. - Idén is meghirdeti a környezettudatos vásárlásra ösztönző kampányát az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI). A Zöldlista Vásárló Program üzenete 2012-es elindulása óta változatlan: dönts környezettudatosan és vigyél haza kevesebb hulladékot a nagybevásárlások alkalmával. A pünkösdi hétvégén, 2016. május 13-14-én az ország 26 TESCO áruházában kínálnak lehetőséget a vásárlóknak a környezettudatos bevásárlással kapcsolatos tudnivalók megismerésére és elsajátítására. Az OKTF NHI 6 ajánlott vásárlási szemponttal segíti az érdeklődőket abban, hogy gazdaságosabban és nem utolsósorban környezettudatosan vásároljanak. A kampányban aktív szerepet vállal Till Attila, televíziós műsorvezető, aki maga is környezettudatosan éli mindennapjait.

Budapest, 2014. január 5. - Több településen emelkedett, Pécsen csökkent a levegő szálló por (PM10) koncentrációja. Vasárnap négy város - köztük Budapest - levegőjét is egészségtelennek minősítette az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI).