Ericsson-díj 2016: pécsi tanár a díjazottak között

2016. május 31., kedd 06:05

Budapest, 2016. május 31. - Az Ericsson Magyarország immár tizennyolcadik alkalommal adta át az idei Ericsson-díjakat. A díjat 1999 óta olyan matematikát és fizikát oktató pedagógusok vehetik át, akik az alapszintű oktatásban tevékenykednek, és akiknek a munkája nagyban hozzájárul a hazai természettudományos képzés színvonalának fenntartásához és emeléséhez. Az idén Kiss Zoltán, a pécsi Leőwey Klára Gimnázium tanára is a díjazottak között volt. Az elismerésben részesült díjazott tanárok iskolái idén egymillió forint értékű pályázaton vehetnek részt.

Az Ericsson Magyarország a tegnap immár tizennyolcadik alkalommal adta át az Ericsson-díjakat olyan tanároknak, akik áldozatos munkájukkal generációkkal szerettették meg a természettudományokat. Összesen nyolc tanár vehette át a díjat és a vele járó pénzjutalmat négy kategóriában: a matematika vagy a fizika népszerűsítéséért, illetve a tehetséggondozásért.

 

A tanárokat tanítványaik, iskoláik és egyéb oktatási intézmények terjesztették fel a díjra, a díjazás pedig az Ericsson közoktatási partnerei, a Bolyai János Matematikai Társulat és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat bírálata, és a MATFUND Alapítvány kuratóriumának jóváhagyása alapján történik.

 

Kiss Zoltán (képünkön jobbról a harmadik - a szerk.) a matematika tehetségeinek gondozásáért járó díjat vehette át.

 

- Mindannyiunk életében vannak olyan tanárpéldaképek, akik nélkül ma nem azok lennénk, akik - nyilatkozta Éry Gábor, az Ericsson Magyarország vezérigazgatója. - A ma díjazott tanárok mind-mind ilyen mintát állítanak diákjaik elé. Az infokommunikációs szektorban tevékenykedő vállalatként az Ericssonnál nap, mint nap szembesülünk az ő munkájuk gyümölcsével, hiszen miközben jól tudjuk, hogy a hazai felsőoktatás világszínvonalú, azt is tudjuk, hogy a mérnökképzés nem az egyetemeken kezdődik. A képzett informatikusokra, programozókra pedig a világ minden pontján egyre nagyobb szükség van, így a példaértékű pedagógusi munka is felértékelődik.

hirdetés

 

- A magyar oktatási rendszer hazánk fejlődésének egyik záloga - mondta el Sipos Imre, köznevelésért felelős helyettes államtitkár. - Tudjuk, hogy fennmaradásunk és fejlődésünk a köznevelés megújításával lehetséges, ezért is fogalmaztuk meg a következő évek teendői között a pedagógusképzés megerősítését, az MTMI (matematika, természettudományi, műszaki és informatikai) tantárgyak további népszerűsítését. A ma díjazott tanárok munkájukkal sokat tesznek azért, hogy a matematikát és a fizikát megértessék, sőt megszerettessék diákjaikkal, újszerű és eredményes tehetséggondozó munkájukkal hozzájárulnak a minőségi hazai oktatás megtartásához, emeléséhez.

 

- Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a legkiválóbb pedagógusokat díjazó ünnepségen idén is részt vehetek. Nem kérdés, hogy európai versenyképességünk jövőbeni megalapozásának az oktatás a legfontosabb eleme. Hálás vagyok, hogy az Ericsson rávilágít erre a kiemelten fontos szegmensre azzal, hogy azokat díjazza, akik a diákokat tanulásra ösztönzik - emelte ki a díjátadó kapcsán Őexc. Niclas Trouvé, Svédország magyarországi nagykövete.

 

ericssondij2016-600-1464665350.jpg

 

2016-ban az Ericsson kiegészítette az Ericsson-díjat az “Egy álom megvalósul” címen meghirdetett, egymillió Ft értékű eszközbeszerzési pályázati lehetőséggel. Ennek keretében a 2016. évi Ericsson-díjazott tanárok iskolái kísérleti, informatikai eszközök beszerzésére adhatnak be pályázatot. A meghívásos pályázatra olyan programmal vagy projekttel lehet nevezni, amely a következő tanévben az iskolában a matematika, a természettudományok vagy az informatika népszerűsítéséhez, oktatásához vagy tehetségeinek gondozásához járul hozzá.

 

2016-ban először a díjátadót az Ericsson az interneten is közvetítette, a stream a következő linken érhető el: https://livestream.com/accounts/2843215/events/5427403

 

ERICSSON-DÍJAZOTTAK 2016

 

Az ,,ERICSSON a matematika és fizika népszerűsítéséért'' 2016. évi díját matematikából

Besnyőné Titter Beáta, az Óbudai Árpád Gimnázium tanára és
Magyar Zsolt, a budapesti Szent István Gimnázium tanára kapta.

 

Az ,,ERICSSON a matematika és fizika népszerűsítéséért'' 2016. évi díját fizikából
Pántyáné Kuzder Mária, a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanára és
Nagy Tibor, a szolnoki Varga Katalin Gimnázium tanára kapta.

 

Az ,,ERICSSON a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért'' 2016. évi díját matematikából
Kiss Zoltán, a pécsi Leőwey Klára Gimnázium tanára és
Nemecskó István, a budapesti Berzsenyi Dániel Gimnázium tanára kapta.

 

Az ,,ERICSSON a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért'' 2016. évi díját fizikából
Horváth Norbert, a budapesti Baár-Madas Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium tanára és
Dudás Imre, a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanára kapta.

 

Forrás: Ericsson

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2014. január 12. - Folytatódik a tavaly nyár elején nagy sikerrel zárult GEOMATECH tanulmányi verseny. A GEOMATECH országos kiemelt oktatásfejlesztési projekt tanulmányi versenyének tavaszi fordulójára több mint 200 csapat regisztrált, az ország minden részéről és a határon túlról is. A szervezők célja, hogy a verseny az újszerű és kreatív feladatok megoldása révén megszerettesse és népszerűsítse a matematikát és a természettudományos tantárgyakat a diákok körében, ezért 2015 elején új fordulót hirdetnek.

download-1366031771.jpg

Szalai Annamária gyászkeretes fényképe a padon a Parlament üléstermében 2013. április 15-én.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a médiatanács elnöke hosszú betegség után 2013. április 12-én hunyt el.

Budapest, 2014. március 5. - Megállt az influenzaszerű megbetegedések számának négy hete tartó folyamatos emelkedése a 9. héten becsült adatok alapján. Február 24. és március 2. között az előző heti 26 200-zal szemben 25 200 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a honlapján szerdán.