Energy Globe díj: pályázz a sikerre!

2016. december 4., vasárnap 11:00

Budapest, 2016. december 4. - December 11-ig pályázhatnak fenntarthatósági és energiahatékonysági projektjeikkel a vállalkozások és az önkormányzatok, valamint a fiatalokat is bevonó programjaikkal civil-, oktatási- és diákszervezetek az energiavilág kiemelt díjára, az Energy Globe Magyarországi díjra.

Az Energy Globe díjjal jutalmazott, nyertes pályázók támogatást kapnak projektjeik megvalósításához, a legjobb projekt pedig a nemzetközi megmérettetésen is részt vehet hazánkat képviselve.

 

Az Energy Globe Award díj 1999-ben egy osztrák mérnök kezdeményezésére indult, és mára a fenntarthatóság és az energiahatékonyság egyik legrangosabb nemzetközi eseményévé vált. Immár 177 országban folyik évről évre a verseny, amihez 2016-ban az E.ON csoport támogatásával Magyarország is csatlakozott.

 

A vállalkozói és az önkormányzati kategória mellett a fiataloknak, és az őket megszólító civil és oktatási szervezeteknek szóló kategóriában is várják a pályaműveket december 11-ig a www.energy-globe.hu oldalon.

hirdetés

 

A pályázóktól nem komplett megvalósítási tanulmányt, csupán rövid projektleírásokat és néhány azonosítási és hitelesítési adatot várnak a verseny lebonyolítói. A honlapon megtalálhatóak az elbírálás és értékelés szempontjai, illetve a nemzetközi verseny néhány korábbi pályázójának projektleírásai.

 

Kategóriánként 3-3 pályaművet választ ki a független, elismert szaktekintélyekből álló zsűri, a kategóriák győzteseinek kiválasztásában azonban a közönség dönt. Érdemes figyelemmel követni a versenyt és véleményt alkotni a pályázatokról, mert nem csak a pályázók nyernek: a szavazók között okos, fenntartható díjak, elektromos kerékpár és smart mobiltelefonok találnak majd gazdára.

 

A vállalkozói és a jövő generációja kategóriában 3-3 millió forintért folyik a küzdelem, míg az önkormányzatok egy fenntarthatósági témájú játszóteret nyerhetnek településüknek.

 

A bíráló bizottság munkájában olyan szakértők vesznek részt, mint Ürge-Vorschatz Diána klímakutató, a budapesti Közép-európai Egyetem éghajlati és fenntartható energiapolitikai kutatóközpontjának vezetője, Chikán Attila, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) elnöke, az Alteo Group elnök-vezérigazgatója, Dr. Grabner Péter, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal energetikáért felelős elnökhelyettese, Salgó István, az ING Bank Magyarországi Fióktelepének vezérigazgatója, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) tiszteletbeli elnöke, Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági tagja, valamint Jakupcsek Gabriella tévés műsorvezető, közéleti személyiség.

 

- Az E.ON Energy Globe Magyarország Díj egy különleges platformot biztosít civil szervezeteknek, vállalatoknak, önkormányzatoknak, hogy bemutathassák energiahatékony, fenntartható ötleteiket, projektjeiket. Ez nem csak nyilvánosság, elismerés, de kapcsolatépítés is: akár új üzleti együttműködéseket, sikereket is jelenthet a győztes pályázóknak - fogalmazott Jamniczky Zsolt.

 

A pályázatok kiértékelésére december folyamán kerül sor, az eredményhirdetés és a közönségszavazás pedig 2017 elejére várható.

 

Forrás: E.ON

Kapcsolódó cikkek

laszlo-karoly-kapufilm1999-2000-1384301558.jpgVeszprémben, a Mártírok úti zsidó temetőben helyezik örök nyugalomra a svájci Mammernben elhunyt László Károly pécsi születésű műgyűjtőt - tájékoztatta a veszprémi Művészetek Háza kedden az MTI-t. A temetés időpontja még nem ismert.

Új típusú hangszórót fejlesztett ki a most húszéves Papp Gergely, akinek technológiája iránt nemzetközi cégek is érdeklődtek már.

Budapest, 2014. július 15. - A dél-kelet Pest megyei régióban és Budán is hatékonyan működik az amerikai „Aki ad, az nyer!®” sikerfilozófián alapuló üzleti modell. A 80-as évek Amerikájából indult vállalkozásépítési modell Magyarországra a 2000-es évek második felében érkezett meg. Eddig a fővárosban 12, vidéken 13 BNI (Business Network International) csoport működött.