Emeljük vizespoharunkat!

2014. március 25., kedd 17:50

happy2014hivo-1395767146.jpgBudapest, 2014. március 25. - Ezen a héten az ország 144 oktatási, nevelési intézményében ismét az ivóvíz kerül a középpontba és a poharakba! A vízfogyasztást népszerűsítő HAPPY-héten idén több mint 43 ezer gyerek vesz részt 106 településről - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet által, ötödik éve meghirdetett HAPPY-héten a gyerekek az OÉTI honlapjáról letölthető, részletesen kidolgozott órai anyagok és kreativitást igénylő feladatok, játékok segítségével ismerkednek meg a vízivás előnyeivel és a cukros italok fogyasztásának káros következményeivel. A program a komplexitásra törekszik, ezért a szülőket sem hagyja ki, számukra is szolgál jó tanácsokkal.

hirdetés

 

Az idén 23 cég ajánlott fel 64 ezer liternyi vizet, aminek köszönhetően a gyerekeknek kulturált körülmények között van lehetőségük a vízfogyasztásra. A 2014-ben regisztrált iskolák 34%-ában egyáltalán nincs vízcsap/ivókút a tanteremben vagy a folyosón, 27%-ban pedig 1-3 vízcsapon osztoznak. A HAPPY-hét hosszú távú célja között szerepel, hogy minden iskolában a mosdókon kívül is hozzáférhető legyen az ingyenes víz, biztosítva a gyerekek számára a kulturált vízfogyasztást.

 

A HAPPY-hetet megszervező intézmények nyereményjátékon is részt vesznek. A fődíjat azok között az intézmények között sorsolja ki az Intézet, melyekben a legtöbb vízfogyasztást népszerűsítő programot valósították meg. A fődíj egy interaktív oktatással egybekötött főzőtanfolyam "A főzés 6alma" főzőiskolában, sok játékkal és meglepetéssel.

 

A csatlakozó iskolák tanulói a HAPPY-hét utolsó napján, az első óra utáni szünetben egyszerre emelik poharukat!

 

Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség, fotó: OÉTI

Kapcsolódó cikkek

Energiatakarékos házakat, épületeket látogathat meg november 4-től 10-ig a nagyközönség Magyarországon és az Európai Unió további kilenc országában. A nyílt napok legfontosabb célja, hogy kézzelfogható tapasztalatot nyújtson az alacsony (avagy közel nulla) energiaigényű épületekről minden érdeklődő számára.

Budapest-Pécs, 2014. május 20. - Etikai eljárást kezdeményezett Makai Lajos, a Magyar Bírói Egyesület (MABIE) elnöke annak a gyulai bírónőnek az ügyében, aki egyik határozatában személyes véleményt fogalmazott meg a romákról, és többek között a „cigánybűnözés” kifejezést is használta.

Budapest, 2015. november 11. - Több forrásból is eljut az információ a NAV-hoz, ha valaki ki tudná fizetni korábbi adótartozását, mégis úgy tesz, mintha nem lenne semmilyen vagyona. Ilyenkor újra megkíséreli behajtani a korábban sikertelenül követelt tartozást a NAV. Több példa is igazolja, hogy a behajthatatlannak tűnő hátralék nem szűnik meg, sőt gyakran meg is térül.