Elárasztják a kórházakat a mesedoktorok

2013. augusztus 9., péntek 18:53

Budapest, 2013. augusztus 9. - A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programjának augusztusi-szeptemberi helyszínei és időpontjai néhány óra alatt megteltek. 24 óra alatt 5500 önkéntes regisztrált, hogy mesét szeretne olvasni a beteg gyerekek számára. A folytatásra további intézmények bevonásával és még több időponttal készülnek a szervezők.

Nem várt sikerrel zárult a K&H gyógyvarázs mesedoktorok önkéntes meseolvasó programjának első hete. Az indulástól számított 24 óra alatt több mint 5500-an regisztráltak a honlapon, a péntek délre ez a szám 7300 főre nőtt. A budapesti időpontok néhány óra alatt elfogytak, de a vidéki helyszínekre is csupán egy-egy szabad időpontot lehet már elvétve találni.

 

„Számunkra is meglepő és egyben megható a nagy érdeklődés és a program robbanásszerű sikere.” - mondta Kónya Andrea, a K&H Csoport szenior kommunikációs referense. „Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani annak a több mint hétezer embernek, aki eddig regisztrált a honlapon. Egyúttal pedig elnézést kérünk azoktól, akik már nem tudtak a program e szakaszában időpontot foglalni!”

hirdetés

 

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program keretében jelenleg szeptember közepéig lehetett meseolvasó időpontot foglalni, 24 gyermek-egészségügyi intézménybe. A szervezők most azon dolgoznak, hogy szeptembertől az eddiginél több intézménybe, és több időpontra tudjanak majd jelentkezni az önkéntesek.

 

„A mesedoktorok program - összhangban a K&H gyógyvarázs pályázati évével - 2014 márciusáig folytatódni fog, így minden lelkes jelentkezőnek lesz alkalma a meseolvasásra.” - tette hozzá Kónya Andrea. „A meseolvasókat kérjük, hogy szeptember elején látogassanak vissza az oldalra, mert akkor töltjük fel az új intézményeket és időpontokat”

 

A K&H gyógyvarázs várja olyan kórházak, gyermek-egészségügyi intézmények jelentkezését is, akik szeretnének csatlakozni a programhoz, és az intézményükben fekvő beteg gyerekek életébe ezúton is némi vidámságot csempésznének.

 

A K&H gyógyvarázs pályázatról
A program országos pályázatának hatálya kiterjed az Országos Egészségügyi Pénztár által finanszírozott, Magyarországon fekvő- és járóbeteg szakellátást végző gyermek-szakkórházak, kórházak, klinikák és országos intézetek gyermekosztályaira, illetve a gyermekmentési tevékenységet végző mentőszolgálatokra. A K&H Csoport a gyermek-egészségügy elkötelezett támogatója, és évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon fel az egyes intézetek és szakembereik számára.

Kapcsolódó cikkek

lavina1-400-1416478197.jpgBudapest-Baranya, 2014. november 21. - Több mint tizenháromezer nehéz sorsú emberen segített idén a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Élelmiszerlavina programja. A résztvevő 37 önkormányzat és civil szervezet földjein összesen csaknem 170 tonna egészséges élelmiszernövényt termesztettek több mint ezer ember aktív bevonásával.

Budapest, 2016. április 4. - A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság a Nemzetgazdasági Minisztérium fenntartása alatt álló szakképzési centrumok bevonásával megkezdte a klímagázt tartalmazó vagy azzal működtetett alkalmazásokkal kapcsolatos tevékenységek végzéséhez szükséges képzések szervezését. A tanfolyamok országszerte 18 helyszínen - köztük Pécsen - indulnak el, a követelményeknek sikeresen megfelelő jelentkezők 5 évig érvényes igazolást kapnak - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Budapest, 2016. december 18. - Egész napos műsorfolyammal várja ma az érdeklődőket a közmédia ötödik Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági akciója, amelynek kedvezményezettje a Magyar Református Szeretetszolgálat.