Egzotikus állatok érkeztek a veszprémi állatkertbe

2013. március 17., vasárnap 23:23

Tizenöt egzotikus állat érkezett a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparkba.

Török László elmondta: a hideg, a hó és a viharos szél ellenére az állatokkal megrakott jármű Németországon és Ausztrián keresztül megérkezett Veszprémbe, a legnehezebb útszakaszt, a cseszneki kanyargós szerpentint még az útlezárás előtt sikerült elhagyniuk.
 A speciális, fűtött állatszállító jármű négy európai állatkertből hozott egzotikus állatokat: Hannoverből pampanyulak, Duisburgból ormányos medve és szakállas bagoly, Wuppertálból watussi marha (a nevét adó törzs szent tehene) és dromedár, a Schönbrunni Állatkertből pedig szomáli juhok kerültek Veszprémbe - tette hozzá.
 A hosszú utazás alatt a szállítók beépített kamera segítségével folyamatosan figyelték az értékes egzotikus állatokat, és rendszeresen megálltak pihenni az állatok jólétének érdekében.
 Az állatok az előírásoknak megfelelően karanténba kerülnek, majd a hatósági állatorvos felügyelete alatt mehetnek végleges bemutatóhelyükre. Ha minden jól megy, akkor húsvétkor már láthatják őket a látogatók - ígérte az igazgató.

hirdetés

 

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. május 8. - A Mapei és az Energia Mérnöki Nonprofit Zrt. felmérést végzett több mint 200 családiház-tulajdonos megkérdezésével. A lakásállomány elöregedett, az ingatlantulajdonosok nem vagy csak a legszükségesebb esetekben nyúlnak hozzá otthonaikhoz, pedig a válaszadók felének van megtakarítása, amiből felújíthatná a házát.

Energiatakarékos házakat, épületeket látogathat meg november 4-től 10-ig a nagyközönség Magyarországon és az Európai Unió további kilenc országában. A nyílt napok legfontosabb célja, hogy kézzelfogható tapasztalatot nyújtson az alacsony (avagy közel nulla) energiaigényű épületekről minden érdeklődő számára.

kozut2013-14tel-400-1390402364.jpgBudapest, 2014. január 22. - A meteorológiai előrejelzések alapján már ma délutántól havas esőre, hószállingózásra vagy kisebb havazásra lehet számítani, a téliesebb időjárás várhatóan kitart a hét hátralévő részében. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. valamennyi üzemmérnökségén 12 órás váltott műszakokban látják el a szakemberek a szükséges téli munkákat. A síkosság megelőzésére a közútkezelő munkatársai csütörtök reggelig legalább egyszer sót szórnak az országos közúthálózaton. A társaság ugyanakkor arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek a következő napokban.