Együttműködés a PR Akadémia sikeréért

2014. május 21., szerda 21:00

megallapodas400-1400698590.jpgPécs, 2014. május 21. - A nyári PR Akadémia sikeres megrendezése érdekében együttműködési megállapodást írt alá tegnap Lakatos Zsófia, a Magyar PR Szövetség elnöke és Dr. Nemeskéri Zsolt, a PTE Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar (PTE FEEK) dékánja.

Mint arról korábban hírt adtunk, az első PR Akadémiát 2014. július 7. és 9. között rendezi meg közösen az MPRSz és a PTE FEEK - s ezzel új minőséget kíván teremteni a public relations hazai fejlesztésében. A megállapodás értelmében a két szervezet együtt szervezi az Akadémiát, de a rendezvény után is közösen fáradoznak majd a hazai pr-szakma fejlesztésén.

 

PR Akadémiát 1995-ben rendeztek először Magyarországon: ez volt a kelet-európai országok szakembereit vendégül látó Central European Public Relations Academy (CEPRA). Nagy szünet után, 2007-ben rendezte meg először az MPRSz a csíkszeredai Sapientia Egyetemmel közös nyári PR egyetemét. Azóta évente nagy érdeklődés mellett kerül sor erre a szakmai rendezvényre - de ennek iránya inkább alap- és középfokú ismeretterjesztés. A Magyar PR Szövetség új elnöksége úgy döntött, hogy a kezdeményezést Magyarországon is érdemes folytatni - ám ezúttal már a legfelsőbb szakmai szinten.

hirdetés

 

A PR Akadémia Magyarországon a szakma jelentős eseményének ígérkezik, elsősorban a magas színvonalú, a legújabb trendeket, aktualitásokat és problémákat bemutató és feldolgozó foglalkozásokkal. A legnevesebb, Magyarországon és külföldön élő előadók is jelezték részvételi szándékukat. Az Akadémia alkalmat ad arra is, hogy a szakma fiataljai (egyetemi-főiskolai hallgatók, már dolgozó juniorok) találkozhassanak a tapasztalt ügynökségi és vállalati vezetőkkel, az iránymutató gyakorlati és elméleti szakemberekkel. A rendezvényre még Erdélyből - Csíkszeredából és Kézdivásárhelyről - is érkeznek majd hallgatók.

 

A PR Akadémiának a PTE FEEK campusa ad otthont Pécsen. Az esemény megrendezését a város önkormányzati vezetése is támogatja.

 

A baranyai megyeszékhely harmadszor ad otthont országos pr-szakmai eseménynek. 2001-ben és 2002-ben itt rendezték az országos PR-konferenciát „Teóriák és PRaktikák - Integrált kommunikáció a gazdaságban” illetve PRevolúció címmel.

 

„A PR hatalmasat változott az utóbbi pár évben, mi pedig az egyik fő feladatunknak tartjuk, hogy vezető szerepet vállaljunk a legújabb trendek és technikák megismertetésében, s ezzel hatékonyan fejlesszük a magyarországi PR-szakmát” - nyilatkozta az aláírás után Lakatos Zsófia.

 

„Különösen büszke vagyok arra, hogy mi adhatunk otthont ennek a jelentős kezdeményezésnek” - mondta Dr. Nemeskéri Zsolt, a PTE FEEK dékánja. - „A karunkon már működik egy PR kutatóintézet, a Ferling PR ügynökséggel együttműködésben, így számunkra nagyon fontos, hogy a lehető legkorszerűbb módszereket mutassuk be az érdeklődőknek.”

 

A PR Akadémia web oldala: www.prakademia.hu - itt még lehet regisztrálni az eseményre.

 

megallapodas600-1400698794.jpg

Kapcsolódó cikkek

zsurizes-art50-1418578480.jpgBudapest, 2014. december 15. - Az art50 Design Pályázaton alkotásával a legjobb tíz közé került a fiatal pécsi tervező, Lukács Laura Klára. A zsűri képviselői, Tatár Csilla, Abodi Dóra, Nagy Adrien és Anh Tuan több mint ötven pályamű közül választotta ki a legjobbakat.

Budapest, 2016. március 4. - Tizenkét kategóriában ismerték el a magyarországi borvilág kimagasló teljesítményeit a VinCE magazin által tavaly alapított VinCE Awards nevű díjjal, amelyet csütörtökön adtak át a 7. VinCE Budapest Wine Show nyitónapjának gálaestjén.

Nagykanizsa, 2013. november 9. - A jelenleg a nyugat-dunántúli régióhoz tartozó Nagykanizsa kórháza a több évtizedes szakmai kapcsolatok és a betegek érdekei miatt kezdeményezte, hogy egészségügyi ellátás szempontjából a dél-dunántúli régióhoz csatlakozhasson.