Együnk Egymásért: éttermek és önkéntesek kerestetnek

2014. szeptember 27., szombat 08:00

Budapest, 2014. szeptember 27. - A Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén októberben harmadjára szervezi meg Együnk Egymásért Adománygyűjtő Akcióját az Élelmezési Világnaphoz kapcsolódóan, amelyhez továbbra is várja csatlakozó kívánó éttermek és sütni-főzni szerető önkéntesek jelentkezését.

A program célja felhívni a lakosság figyelmét az éhezés elleni küzdelemre, miközben közösségépítésen keresztül lehetőséget biztosít egy jó ügy támogatására. Az egyesület keresi azokat a vendéglátósokat, akik egy kiemelt étellel vagy menüvel csatlakoznának az akcióhoz, illetve azokat az önkénteseket, akik szeretnek sütni-főzni és szívesen szerveznének baráti körükben vagy munkahelyükön egy süteményvásárt, jótékonysági vacsorát az Élelmiszerbank javára. A befolyt pénzbeli adományösszeg az Egyesület hatékony működését fogja segíteni, hogy minél több nélkülözőn tudjanak a jövőben is segíteni.

hirdetés

 

Az Élelmiszerbank azért küzd nap mint nap, hogy Magyarországon minél kevesebb éhező legyen. Hazánkban évente mintegy 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg halmozódik fel. A Magyar Élelmiszerbank a megmentett élelmiszerfelesleget juttatja el a rászorulóknak, ezzel nagymértékben csökkentve az éhezést és a kidobott élelmiszerek mennyiségét.

 

Az Élelmiszerbank 2005 óta, működésének 9 éve alatt, folyamatosan növeli az évente megmentett élelmiszerfeleslegek mennyiségét. Az egyesület gyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól gyűjti be a felajánlott élelmiszerfelesleget, melyek között vannak közeli lejáratú termékek, csomagolási hibás termékek, de akár szezonálisan már nem eladható, kiváló minőségű élelmiszerek is. 2014-ben eddig több mint 800 tonna élelmiszert juttatott el ingyenesen közel 300 000 nélkülözőhöz, 220 partnerszervezetén keresztül. Megalakulása óta 33 000 tonna élelmiszert osztott ki az egyesület közel 13 milliárd forint értékben.

 

Forrás: JónásF, bővebben: elelmiszerbank.hu

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. július 24. - Az utazásszervezési piac évről évre tisztul, tavaly például több mint 30%-kal emelkedett a megszűnő cégek száma ebben az ágazatban. Jó hír azonban, hogy a felszámolással megszűnő cégek száma jelentősen (41%-kal) csökkent. Az üzleti lehetőséget ismét egyre többen látják meg e területben, hiszen idén már az első félévben annyi utazásszervező céget alapítottak, mint 2015. egészében - derül ki az OPTEN céginformáció szolgáltató adataiból.

download-1389645597.jpg

Csaknem 14 évvel a Leányfalun történt, két gyermek halálát okozó baleset után megkezdi büntetésének letöltését egy budapesti büntetés-végrehajtási intézetben az ír gázolóként ismertté vált Francis Ciarán Tobin - jelentette be Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter hétfőn.

Budapest, 2016. május 31. - Az Ericsson Magyarország immár tizennyolcadik alkalommal adta át az idei Ericsson-díjakat. A díjat 1999 óta olyan matematikát és fizikát oktató pedagógusok vehetik át, akik az alapszintű oktatásban tevékenykednek, és akiknek a munkája nagyban hozzájárul a hazai természettudományos képzés színvonalának fenntartásához és emeléséhez. Az idén Kiss Zoltán, a pécsi Leőwey Klára Gimnázium tanára is a díjazottak között volt. Az elismerésben részesült díjazott tanárok iskolái idén egymillió forint értékű pályázaton vehetnek részt.