Egységes gazdatámogató hálózatot alakít ki a NAK

2013. november 16., szombat 14:00

A kormánnyal kötött együttműködési megállapodás szerint januártól a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara egységes rendszerben fogja össze a tájékoztatást, a szaktanácsadást, illetve a gazdálkodók felkészültségének javítását szolgáló egyéb tevékenységeket és szolgáltatásokat - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a NAK elnöke.

Győrffy Balázs hozzátette: a kamara meglévő tanácsadói hálózatára, valamint a falugazdász és a szaktanácsadói hálózat átvételével, arra támaszkodva az agrárgazdaság szereplőinek segítésére egységes gazdatámogató hálózatot alakít ki és működtet. A NEGTáR (Nemzeti Agrárgazdasági Kamarai Egységes Gazdatámogató Rendszer) a garancia arra, hogy a gazdálkodók minden problémájára megtalálja a megoldást a NAK. Az alapelv, hogy az egységes rendszer keretében a tagdíjat befizető kamarai tag, a kamarával történő kapcsolatfelvételt követően a NAK segítségével jut el a kérdések megválaszolására legalkalmasabb szervezeti egységhez, tehát tulajdonképpen fogja a kezüket – fűzte hozzá a kamara elnöke.

hirdetés

 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarai Egységes Gazdatámogató Rendszerének tehát nagyon sok előnye van, amelyek mindennapi segítséget nyújtanak a gazdálkodóknak a munkájukban. Ilyenek például: az átláthatóbb, „egyablakos” tanácsadási rendszer, az erős szakmai háttér, a kiépült kapcsolati háló, az időmegtakarítás, az érdekvédelem, a minőségbiztosítás, és nem utolsó sorban olcsóbb is.

 

A NAK elnöke - újságírói kérdésre - a KITE Zrt. tulajdonosváltásáról elmondta: kíváncsian várja a Gazdasági Versenyhivatal állásfoglalását, hiszen a jelenleg ismert vételi ajánlatok közül bármelyik is valósulna meg, az már nagyon komoly kérdéseket vet fel versenyjogi szempontból. Győrffy Balázs hozzátette: mindenképpen jó a magyar agrárgazdaság szereplőinek ha van egy integrátor, amely a kicsiket egy bizonyos keretek között összefogja, ugyanakkor nagyon óvatosan kell bánni azzal, hogy ez mekkora gazdasági erőt és kiszolgáltatottságot jelent az egész ágazat számára. A kamara elnöke hangsúlyozta, ha ő lenne a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, akkor egészen biztosan alaposan körüljárná az ügyet.

 

A kamara elnöke a sertésáfa csökkentésével kapcsolatban közölte: üdvözli a kormány döntését, és reméli, hogy a jövőben – amint azt a költségvetés lehetővé teszi - más ágazatokban is hasonló lépések történnek majd. A takarmány áfája ugyan 27 % maradt és ez átmeneti likviditási problémát okozhat a sertéstartóknál, de az áfa mérséklése kifehéríti az ágazatot, és érzékelhetően javul majd becsületesen gazdálkodók helyzete – tette hozzá Győrffy Balázs.

 

Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. július 31. - Az elmúlt években a fővárosban is igazolódott: a hagyományos üzleti modellek mellett izgalmasabb üzleti struktúrákra is nyitottak a hazai vállalkozások. A Business Network International (BNI) az „Aki ad, az nyer®” elvén alapuló, jutalékmentes üzleti ajánlások rendszerét honosította meg hazánkban, budapesti régiója pedig néhány év alatt a világ öt legeredményesebb körzete közé került.

Beremend-Vác, 2016. szeptember 23. - Kitartás, elszántság és átlagon felüli teljesítmény - ez a közös abban a 715 általános és középiskolás fiatalban, akik már részesültek a DDC a Tehetségekért ösztöndíjban. A Duna-Dráva Cement Kft. alapítványa idén is kiírta pályázatát, amelyre szeptember végéig várja a tehetséges gyerekek jelentkezését.

Szeged, 2013. június 13., csütörtök - Több mint tízezer aláírás gyűlt össze a szegedi biomassza-erőmű megépítése ellen indított népi kezdeményezés során - jelentette be Ménesi Imre (MSZP-Összefogás Szegedért) szegedi önkormányzati képviselő csütörtökön a csongrádi megyeszékhelyen.