Egri csapat nyert, pécsi a harmadik a PénzSztáron

2013. december 21., szombat 21:00

penzsztar400-1387655995.jpgBudapest, 2013. december 21. - Négy csapat szállt versenybe az első országos középiskolai pénzügyi-gazdasági verseny, a PénzSztár országos döntőjében, a győztes az egri Neumann János Középiskola és Kollégium négyfős együttese lett. A pécsi Janus Gimnázium csapata a harmadik helyet szerezte meg - közölte a versenyt lebonyolító TAS-11 Kft. az MTI-vel.

A közlemény szerint a versenyt kezdeményező Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) mellett a szellemi tornát kilenc cég - a Takarékbank, a Fundamenta-Lakáskassza, a Signal Biztosító, az Államadósság Kezelő Központ, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete, a PwC Magyarország, a Központi Elszámolóház és Értéktár, a Budapesti Értéktőzsde, valamint a Diákhitel Központ - is támogatta.

 

A várakozásokat felülmúlóan 1120 csapat regisztrált a versenyre, közülük 895 sikeresen be is fejezte az októberi internetes előselejtezőt. A budapesti és megyei selejtezők, majd a regionális középdöntők és az elődöntők után a legjobb négy csapat vehetett részt a héten Budapesten megrendezett döntőben.

hirdetés

 

A közleményből kiderül: a döntőben a csapatoknak tizenegy feladatot kellett megoldaniuk. Teljesítményüket az öttagú zsűri értékelte, elnöke Bod Péter Ákos, a Magyar Nemzeti Bank egykori elnöke volt, tagjai: Nagy Ernő, a Fundamenta-Lakáskassza stratégiai és fejlesztési igazgatója, Szabó Levente, a Takarékbank vezérigazgatója, Varga Antal, az OTSZ ügyvezetője, valamint Vojnits Tamás, a Takarékbank igazgatóságának elnöke.

 

A döntőt az egri Neumann János Középiskola és Kollégium csapata, a Moneyspeaks nyerte, a második helyen a csepregi Nádasdy Tamás Közgazdasági, Informatikai, Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumból érkezett Monopuli végzett, a harmadik a Pécsi Janus Pannonius Gimnázium Aranycsapat nevű együttese lett, míg a negyedik helyezett a békéscsabai Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium diákjaiból alakult Bandérium volt.

 

A győztes csapat tagjait a Takarékbank fejenként 100-100 ezer forinttal jutalmazta, a HVG pedig egy-egy okostelefont adott át.

 

A versenyt a tervek szerint jövőre is megrendezik.

 

A Pénzsztár honlapja részletesen számol be a döntősök nyereményeiről:

 

Mind a négy döntős csapat tagjai egy-egy ajándékcsomagot és pénzügyi tréninget kaptak a PwC Magyarországtól. A döntősöknek a TAS Kiadó a Magyar Pénzügyi Almanach 2013-2014-es kötetét ajándékozta, a KKV Szakmai Magazin egy-egy Golden List 2014 évkönyvvel kedveskedett a versenyzőknek, a HVG Kiadó pedig egy-egy, HVG kiadványokat tartalmazó csomagot állított össze a számukra. A felkészítő tanárokat egy-egy DVD-lejátszóval díjazta az OTSZ, és a csapatok középiskolái egyéves oktatási szimulációs szoftverlicencet nyertek az EcoSim Kft. felajánlásából. A negyedik helyezett csapat egyéves HVG előfizetéssel is gazdagabb lett. A három dobogós helyen végzett csapat számára a Mathias Corvinus Collegium könyvcsomagot és a középiskolás programjában való részvételi lehetőséget ajánlott fel. A harmadik helyezett csapat tagjait és felkészítő tanárukat egy-egy iPod Shuffle készülékkel ajándékozta meg a Diákhitel Központ. A második helyezett csapat tagjainak egy-egy Samsung Galaxy Tab 2 10.1 tabletet és egy hónapos szakmai gyakorlatot ajánlott fel a SIGNAL Biztosító. A győztes csapat nyereménye egy egynapos bécsi utazás és látogatás a Bécsi Tőzsdére a KELER és a Budapesti Értéktőzsde közös ajándékaként, a féléves önköltségi díj 50%-át elérő ösztöndíj a Budapesti Gazdasági Főiskolától, egy-egy Samsung Galaxy S4 okostelefon a HVG jóvoltából, valamint fejenként 100 ezer forint a Takarékbank felajánlásából.

 

Forrás: MTI, www.penzsztar.hu

Kapcsolódó cikkek

programozas400-1459350659.jpg

Budapest, 2016. március 31. - Középtávon a legfőbb technológiai trend a dolgok internete, az egymással kommunikáló eszközökre épülő megoldások egyre jobban befolyásolni fogják a vállalatok és az intézmények életét, a hálózatok és a szolgáltatások üzemeltetése, fejlesztése pedig egyre nagyobb igényt támaszt a képzett informatikai szakemberek iránt - hívja fel a figyelmet a T-Systems Magyarország.

onk-2015-400-1475925420.jpg

Budapest, 2016. október 9. - Kettőről háromra jutni, vagy ötről hatra - az egyik legnagyobb kihívás a hazai vállalkozások előtt. A sikeres üzleti gyakorlatok eltanulása üzletmentő, a jó példa ragadós lehet. Ehhez nyújt profi keretet immár nyolcadik alkalommal Magyarország legnagyobb üzleti kapcsolatépítő találkozója.

Budapest-Pécs, 2014. november 16. - A gazdasági utánpótlás-nevelés kulcsfontosságú programsorozatát, a Fiatal Vállalkozók Hetét november 17. és 21. között rendezik meg Magyarországon a Global Entrepreneurship Week világméretű összefogás keretében 152 ország részvételével - közölte a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (Fivosz).