Digitális Pedagógus Díj: kik kapják 2016-ban?

2016. július 12., kedd 07:00

Budapest, 2016. július 12. - Köznevelésben dolgozó pedagógusok oszthatják meg az IKT-eszközök kreatív használatával kapcsolatos ötleteiket a Digitális Módszertárban. A kiemelkedő ötletek feltöltői díjban részesülnek.

A www.digitalismodszertar.tka.hu oldalon elérhető adatbázisban a digitális nemzedék interaktív tanulását, tanítását segítő módszertani ötletek tehetők közzé az IKT-eszközök tanórai vagy tanórán kívüli alkalmazásával kapcsolatban. A Tempus Közalapítvány negyedik alkalommal hirdeti meg a lehetőséget, amelyre idén 2016. július 10. és augusztus 20. között lehet jelentkezni.

 

A beérkezett ötleteket szakértők értékelik. Az idei felhívás fókuszában azok a módszertani megoldások, ötletek állnak, amelyek a 21. századi készségek (együttműködés, problémamegoldás, kritikus gondolkodás, kreativitás és innováció, IKT-eszközhasználat, kollaboráció, tanulási készségek) fejlesztésére fókuszálnak, és kollaboratív munkaformában valósulnak meg (a tanárok közötti kollaboratív tanulási folyamat eredményeként jönnek létre, vagy a diákok együttműködésre épülő tanulását támogatják).

hirdetés

 

A feltöltött ötletek közül azok, amelyek megfelelnek a felhívás szempontjainak, az értékelést követően bárki számára elérhetővé, publikussá válnak a Digitális Módszertárban. A szakértői értékelés alapján a legjobb ötletek feltöltői Digitális Pedagógus Díjat kapnak, a díjak átadására és a kiemelkedő módszertani ötletek bemutatása a 2016 őszén megrendezendő Digitális pedagógus konferencián lesz. A díjjal elismert pedagógusok az ötletük bemutatása, terjesztése és továbbfejlesztése céljából megbízási díjban is részesülnek.

 

A jelentkezés feltételeit és az értékelés szempontjait is magában foglaló felhívás teljes szövege itt olvasható. Ugyanitt elérhetők a jelentkezésnek keretet adó online adatlap kitöltésével kapcsolatos hasznos információk is (elérési útvonal: www.digitalismodszertar.tka.hu > Feltöltési útmutató és irányelvek).

 

Az ötletek feltöltésének ideje: 2016. július 10. és augusztus 20. között.

 

Az ötletek feltöltésének helye: www.digitalismodszertar.tka.hu > Feltöltés > Digitális Módszertár.

 

Ugyanitt érhető el a Digitális Módszertár korábbi felhívásaira beérkező, különböző szűrési lehetőségek alapján kereshető mintegy 200 ötlet, köztük a 2013-2015 között díjjal elismert pedagógusok szakértői ajánlással megjelenített módszertani anyagai is. A Digitális Módszertárról és a korábbi díjazott pedagógusokról szóló kisfilmek itt megtekinthetők.

 

Forrás: Edupress

Kapcsolódó cikkek

fva-dij-tothannamaria400-1441337208.jpgBudapest, 2015. szeptember 4. - A hónap végéig még pályázhatnak a 35 év alatti vezetők az idén legelső alkalommal meghirdetett „Év fiatal vezetője - 2015” díjra. A neves szakemberekből álló zsűri megkezdte az értékelési szempontok összehangolását, ugyanakkor már az is látható: nem lesz könnyű dolog a színvonalas pályaművek alapján a legrátermettebb vezetők kiválasztása.

elet-menete-1366286369.jpg

A Nemzeti Érzelmű Motorosok április 10-én, múlt szerdán bíróságon támadták meg a holokauszt áldozataira emlékező Élet menetével egy időre, vasárnapra tervezett, motoros felvonulásukat megtiltó rendőrségi határozatot, ám beadványukat hétfőn elutasította a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság. Az Élet menete házigazdája idén D. Tóth Kriszta lesz, beszédet mond Pálinkás Róbert alpolgármester is.

aranycsapat400-1385280467.jpg1953. november 26-án valószínűleg hiába került a Szabad Nép címlapjára Szodorai István Kossuth-díjas esztergályos lélegzetelállító csúcsteljesítménye tervének teljesítéséről. Bizonyára elsikkadt az is, hogy a diósgyőri Lenin Kohászati Művek nagyolvasztója az év legnagyobb napi termelését produkálta.