Csalók sms-eznek a NAV nevében

2015. október 20., kedd 06:00

Budapest, 2015. október 20. - Csalási szándékkal, a NAV-ra hivatkozva kérnek bankkártya-adatokat az állampolgároktól. Az sms üzenetben adó-visszatérítést helyeznek kilátásba, amennyiben a címzett az interneten keresztül megadja adatait - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A küldött link egy hamis, látszólag adóhivatali felületre visz, amely egy űrlapot dob fel a személyes adatok megadásához. Annak, aki a csaló sms utasításait követve kiadja adatait, számolnia kell azzal, hogy bankkártyájáról pénzt emelhetnek le.

hirdetés

 

A NAV értesítési gyakorlata merőben eltér a megtévesztő módszertől, a hivatal ugyanis ügyfélkapun keresztül, illetve postán, folyószámla-kivonaton értesíti az adózókat a többletként megjelenő tételekről, és hivatalos honlapja a www.nav.gov.hu címen található.

 

A NAV az adózók figyelmeztetésén túl feljelentést tesz.

 

Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. február 11. - Míg az okostelefont két-három, a számítógépet átlagosan négy-ötévente cseréli le egy átlagos felhasználó. A régi gépet vagy tovább értékesítjük vagy egyszerűen kiselejtezzük - az esetek jó részében tele bizalmas adatokkal.

Budapest, 2016. február 28. - A mai üzleti környezetben egyre inkább felértékelődő bizalom fontos alapkövét képezi a vállalkozók közti kapcsolatoknak. Egy megbízható ajánlás az esetek többségében tényleges üzlethez vezethet, ha pedig valaki rendszeresen foglalkozik azzal, hogy partnereit tudatosan ajánlja, összesen akár milliárd forintnyi értékben is hozhat munkát másoknak. És az országban van olyan üzletember, aki ezt már meg is tette.

iteach-world400-1434779437.jpgBudapest, 2015. június 20. - Az iTeach.world egy amerikai és magyar fejlesztésű oktatási platform, melynek célja az online tanítás-tanulás megkönnyítése. A tulajdonosok bemutatkozó prezentációján, a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében Radics Gigi is közreműködött. Az énekesnő maga is a rendszer segítségével tökéletesíti angoltudását.