Családi vállalatok pályázhatnak kiválósági díjra

2016. szeptember 25., vasárnap 07:05

Budapest, 2016. szeptember 25. - A családi vállalatok gazdasági és társadalmi értéke, jövőképe és az általuk meghatározott magatartási normák példaértékűek lehetnek nem csak a kisebb családi cégek, de a vállalati szektor egészére nézve is. A K&H díjat hirdet a magyarországi családi tulajdonban lévő vállalatok számára, hogy támogassa és elismerje hozzájárulásukat a gazdasághoz és elkötelezettségüket a társadalom iránt.

A K&H családi vállalatok kiválósági díj három kategóriában értékeli a családi cégek fenntartható működését, a családi értékek megőrzését és a generációváltás sikeres kezelését, valamint társadalmi felelősségvállalásukat.

 

Az utódlás, és ezzel a cégvezetés, illetve a tulajdonosi jog továbbadása európai és hazai szinten is az egyik legkomolyabb kihívás a családi vállalkozások életében. Mivel Magyarországon a családi vállalatok döntően a rendszerváltás idején jöttek létre, és a legtöbb cég életében a következő 5-10 évben lesz aktuális az utódlás kérdésének megoldása, ezért ez a folyamat nálunk különösen látványos és meghatározó lehet a cégek és a gazdaság szempontjából egyaránt.

hirdetés

 

- Számos olyan eset van, ami példaértékű, és követendő lehet a többi vállalkozás számára is. Ezeket a sikeres utódlási helyzeteket, a családi vállalatok gazdasági és társadalmi értékeinek megőrzését és továbbvitelét szeretnénk bemutatni, ezzel együtt felhívva a figyelmet a szükséges lépésekre is - mondta Ékes Ákos, a K&H vállalati üzletfejlesztés vezetője.

 

A K&H társadalmi felelősségvállalási területei közt régóta kiemelt figyelmet kap a környezetvédelem, az egészségvédelem és a pénzügyi oktatás. Ezek mellett jelent meg újként a vállalkozásösztönzés, amelynek részeként kiemelt hangsúlyt fektetünk a hazai családi vállalatok kiszolgálására, hosszú távú működésük és a családi értékek továbbvitelének támogatására.

 

A K&H díjat hirdet a magyarországi családi tulajdonban lévő vállalkozások számára, hogy támogassa és elismerje azok hozzájárulását a magyar gazdasághoz és elkötelezettségüket a társadalom iránt. A K&H családi vállalatok kiválósági díjra három kategóriában jelentkezhetnek a cégek: sikeres és fenntartható hosszú távú stratégia kidolgozása és megvalósítása, a családi értékek beépítése a vállalatvezetésbe és a generációváltás sikeres kezelése, valamint a cég elkötelezettsége a társadalom iránt, felelősségvállalása a szűkebb vagy tágabb közösségért, amelyben működik.

 

A pályázatokat szakmai zsűri értékeli, melynek tagjai: Bárány László, a Felelős Családi Vállalatokért Magyarországon Egyesület elnöke, Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója, dr. Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora, Galambos Márton, a Forbes magazin főszerkesztője, Ékes Ákos, a K&H Bank Vállalati üzletfejlesztés vezetője és Horváth Magyary Nóra, a K&H Bank kommunikációs igazgatója.

 

A pályázat benyújtásának határideje: 2016. október 31.

 

A díjra azok a Magyarországon bejegyzett cégek jelentkezhetnek, amelyek éves árbevétele meghaladja a 300 millió forintot, a vállalat többségi tulajdona magánszemélyek kezében, legalább 25%-a pedig egy család tulajdonában van, és a családnak legalább az egyik tagja aktívan részt vesz a vállalat vezetésében vagy a stratégiai döntések meghozatalában.

 

Forrás: K&H, további információk és nevezési lap: https://www.kh.hu/kivalosagi-dij

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. augusztus 9. - Van egy álmod: egy saját cég. Minden készen áll ahhoz, hogy beindíthasd, de itt állj meg, és gondolj újra mindent, hiszen a kezdő vállalkozások számos helyzetbe belebukhatnak. Most épp a szemünk előtt zajlik egy élő példa: a riói olimpia, ahol az indulásig a felkészületlenségről és a problémákról szóltak a hírek. Tanner Simkins, az Entrepreneuer szerzője szerint viszont van legalább öt dolog, amelyből ennek kapcsán a vállalkozók időben okulhatnak.

Budapest, 2015. augusztus 24. - A fogyasztói visszajelzések azt mutatják, hogy minden igyekezet ellenére is nehéz ma tudatos, megalapozott információkon nyugvó vásárlói döntéseket hozni. A jogi útvesztőkben, a panaszrendezési lehetőségekben, a termékek dömpingjében eligazodni szinte lehetetlen feladat a fogyasztók számára.

tettyeforrashaz-muszakiszakmainap400-1456427169.jpg

Pécs, 2016. február 26. - Az ország majdnem minden szegletéből, összesen kilenc víziközmű szolgáltatótól érkeztek szakemberek február 24-én Pécsre, a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. rendhagyó műszaki szakmai napjára.