Cipősdoboz Akció: a pécsi Europcar is gyűjtőpont

2016. december 3., szombat 12:05

ciposdoboz400-1480761530.jpg

Budapest-Pécs, 2016. december 3. - Varázsoljuk együtt szebbé több ezer rászoruló gyermek karácsonyát! A Baptista Szeretetszolgálat által elindított népszerű Cipősdoboz Akcióhoz idén a Europcar pécsi irodája is csatlakozott gyűjtőpontként, ahol december 18-ig várják a cipősdobozba csomagolt ajándékokat.

Az adventi időszakban már a legtöbben elkezdik megvásárolni a karácsonyi ajándékokat. Sajnos sok rászoruló gyermeknek nincs olyan szerencséje, hogy ajándék várja őket a fa alatt. A Baptista Szeretetszolgálat által 13 éve elindított Cipősdoboz Akciónak köszönhetően évente több ezer gyerkőcnek lesz szebb a karácsonya.

 

A kezdeményezéshez idén a Europcar pécsi irodája (7630 Pécs Diósi út 1.)  is csatlakozott. Az összeállított Cipősdobozokat december 1. és 18. között, minden hétköznap az ügyféliroda nyitvatartási idejében, reggel 8:00-tól délután 16:30-ig adhatják le az adományozók. Az összegyűjtött ajándékok a Baptista Szeretetszolgálat segélyszervezeteihez kerülnek, akik szétosztják a régióban élő rászoruló gyermekek között.

hirdetés

 

A cipősdobozba bármi belekerülhet, amiről úgy gondoljuk, hogy egy kis örömet szerezhet karácsonykor: édesség, játék, könyv, utalvány, a nagyobbakat akár kisebb elektronikai kütyükkel is meglephetjük. Emellett ajándékunkat személyes üzenetekkel, jókívánságokkal még egyedibbé tehetjük.

 

A csomagok tartalmának az összeállításánál viszont ügyelni kell arra, hogy tartalmuk ne legyenek romlandó, törékeny és megfeleljen az etikai követelményeknek. A doboz alját és a tetejét külön-külön kell becsomagolni, és tüntessük fel rajta, hogy milyen nemű és korú gyermeknek szánjuk az ajándékot.

 

- Tavaly nagy népszerűségnek örvendett ügyfeleink, partnereink és munkatársaink körében a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akciója, amelyhez gyűjtőpontként mi is csatlakoztunk. Idén még több vidéki irodánk vesz részt a kezdeményezésben, azzal a reménnyel, hogy még több rászoruló gyermek karácsonyának megszépítéséhez járulunk hozzá. Az adventi időszakban arra bíztatok mindenkit, hogy aki teheti, állítson össze egy ajándékcsomagot és hozza el hozzánk - tegyük közös erővel szebbé a karácsonyt - nyilatkozta az akció kapcsán Mag. Szabó Atilla a Europcar ügyvezető igazgatója.

 

- Karácsony közeledtével az emberekben megnő a vágy, hogy jót cselekedjenek. Ezért örülünk annak, hogy minden évben egyre több Cipősdoboz gyűjtőpontunk lesz, aminek köszönhetően egyre több rászoruló gyermeket tudunk karácsonyi ajándékkal meglepni. Az összegyűjtött adományokat a környéken élő rászorulók között fogják kiosztani a helyi partner segélyszervezeteink, így mindenki a saját környezetében élő rászorulóknak segíthet - tette hozzá Kurja Tímea a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs munkatársa.

 

A gyűjtőpontok országos listája és a kezdeményezésről további információ a www.ciposdoboz.hu honlapon található.

 

Forrás: Well

Kapcsolódó cikkek

images-1375813044.jpg

 A tartós hőség miatt szerdára már az egész országra a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Budapest, 2016. április 14. - Planetáris köd, űrművészet, hőlégballonok, interaktív kísérletek és rendhagyó fizika órák szerepelnek többek között az Eötvös Loránd Fizikai Társulat által koordinált tudománynépszerűsítő és szórakoztató "A fizika mindenkié" programsorozatban, amelyet országszerte számos városban rendeznek meg szombaton.

onk2015hivo400-photo-by-rajna-images-1446230449.jpgBudapest, 2015. október 31. - 16 milliárd forint jutalékmentes üzlet, közel 700 résztvevő, 23 magyarországi város, 5 országból 12 előadó, 8 óra kapcsolatépítés, 1 kulcsmondat - röviden így lehet számokkal is összefoglalni az október 28-án megrendezett 7. Országos Networking Konferenciát®.