Cipősdoboz Akció: a pécsi Europcar is gyűjtőpont

2016. december 3., szombat 12:05

ciposdoboz400-1480761530.jpg

Budapest-Pécs, 2016. december 3. - Varázsoljuk együtt szebbé több ezer rászoruló gyermek karácsonyát! A Baptista Szeretetszolgálat által elindított népszerű Cipősdoboz Akcióhoz idén a Europcar pécsi irodája is csatlakozott gyűjtőpontként, ahol december 18-ig várják a cipősdobozba csomagolt ajándékokat.

Az adventi időszakban már a legtöbben elkezdik megvásárolni a karácsonyi ajándékokat. Sajnos sok rászoruló gyermeknek nincs olyan szerencséje, hogy ajándék várja őket a fa alatt. A Baptista Szeretetszolgálat által 13 éve elindított Cipősdoboz Akciónak köszönhetően évente több ezer gyerkőcnek lesz szebb a karácsonya.

 

A kezdeményezéshez idén a Europcar pécsi irodája (7630 Pécs Diósi út 1.)  is csatlakozott. Az összeállított Cipősdobozokat december 1. és 18. között, minden hétköznap az ügyféliroda nyitvatartási idejében, reggel 8:00-tól délután 16:30-ig adhatják le az adományozók. Az összegyűjtött ajándékok a Baptista Szeretetszolgálat segélyszervezeteihez kerülnek, akik szétosztják a régióban élő rászoruló gyermekek között.

hirdetés

 

A cipősdobozba bármi belekerülhet, amiről úgy gondoljuk, hogy egy kis örömet szerezhet karácsonykor: édesség, játék, könyv, utalvány, a nagyobbakat akár kisebb elektronikai kütyükkel is meglephetjük. Emellett ajándékunkat személyes üzenetekkel, jókívánságokkal még egyedibbé tehetjük.

 

A csomagok tartalmának az összeállításánál viszont ügyelni kell arra, hogy tartalmuk ne legyenek romlandó, törékeny és megfeleljen az etikai követelményeknek. A doboz alját és a tetejét külön-külön kell becsomagolni, és tüntessük fel rajta, hogy milyen nemű és korú gyermeknek szánjuk az ajándékot.

 

- Tavaly nagy népszerűségnek örvendett ügyfeleink, partnereink és munkatársaink körében a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akciója, amelyhez gyűjtőpontként mi is csatlakoztunk. Idén még több vidéki irodánk vesz részt a kezdeményezésben, azzal a reménnyel, hogy még több rászoruló gyermek karácsonyának megszépítéséhez járulunk hozzá. Az adventi időszakban arra bíztatok mindenkit, hogy aki teheti, állítson össze egy ajándékcsomagot és hozza el hozzánk - tegyük közös erővel szebbé a karácsonyt - nyilatkozta az akció kapcsán Mag. Szabó Atilla a Europcar ügyvezető igazgatója.

 

- Karácsony közeledtével az emberekben megnő a vágy, hogy jót cselekedjenek. Ezért örülünk annak, hogy minden évben egyre több Cipősdoboz gyűjtőpontunk lesz, aminek köszönhetően egyre több rászoruló gyermeket tudunk karácsonyi ajándékkal meglepni. Az összegyűjtött adományokat a környéken élő rászorulók között fogják kiosztani a helyi partner segélyszervezeteink, így mindenki a saját környezetében élő rászorulóknak segíthet - tette hozzá Kurja Tímea a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs munkatársa.

 

A gyűjtőpontok országos listája és a kezdeményezésről további információ a www.ciposdoboz.hu honlapon található.

 

Forrás: Well

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. október 14. - Hétfőig, október 19-ig lehet szavazni, hogy ki legyen a Magyarország Mesterek Mestere 2015 közönségdíjasa. Az első alkalommal meghirdetett díjra összesen 29 érvényes pályázat érkezett 11 megyéből.

Budapest, 2015. szeptember 25. - A hónap utolsó napján lejár a Mesterek Mestere díj nevezési határideje - még nem késő belevágni. Pályázni referenciák, illetve referenciafotók beküldésével lehet minden, munkáját mesteri szinten folytató kőműves és burkoló szakembernek.

Budapest, 2015. január 15. - Az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületének (ASZÖT) javaslata alapján idén minden SZJA 1%-ot felajánló magánszemély rendelkezhet úgy, hogy nevét és postai illetve elektronikus levelezési címét a kedvezményezettel közöljék. A törvényváltozás óriási lehetőséget teremt a civil szervezeteknek, mivel így megnyílik számukra a lehetőség, hogy az adományozók közvetlen és pontos tájékoztatásával növeljék az átláthatóságot és bizalmat.