Barlangolás: március a hazai barlangok hónapja

2014. március 5., szerda 06:00

tettyei-barlang400-1393965954.jpgBudapest, 2014. március 5. - Magyarország teljes felfedezéséhez nem elég megismerni csak a városait és a falvait, nem árt bekukkantani a föld alá sem, ahol fantasztikus dolgokat találhatunk.

Márciusban öt nemzeti park számos barlangjában tehetünk látogatást, melyekben barlangi kalandtúrák, különleges barlangi programok várnak országszerte sok-sok kedvezménnyel, félárú jegyekkel a Vendégváró Nemzeti Parkok jóvoltából - tájékoztatta az OBJEKTÍV Hírügynökséget az Magyar Turizmus (MT) Zrt.
A kedvezményeken felül az aktiv.itthon.hu oldalon minden nap más látogatható barlang kerül a középpontba, míg a társaság Élmény itthon Facebook oldalán a nemzeti parkok által felajánlott barlangtúrákat, családi belépőket nyerhetnek az ügyes résztvevők március 3-tól, akár kétnaponta!

hirdetés

 

A nemzeti parkok kedvezményes ajánlatait a következő linken gyűjtötte össze az MT Zrt.: aktiv.itthon.hu//barlangok-hava.

 

A tematikus hónap a Vidékfejlesztési Minisztérium természetvédelemért felelős részlege és az érintett nemzetipark-igazgatóságok szervezésében, a Magyar Turizmus Zrt. közreműködésével zajlik.

 

Hírorrás: OBJEKTÍV Hírügynökség, képünkön: a Tettyei Mésztufa Barlang - forrás: itthon.hu

Kapcsolódó cikkek

napelem400-1446144606.jpgPécs, 2015. október 30. - Elterjedt tévhit, hogy a napelemeknek csak nyáron van értelmük, amikor sokat süt a nap, télen pedig fölöslegesek, hiszen szinte állandóan szürke felhők fedik az eget. A valóságban azonban egy jól megtervezett napelemes rendszer egész évben gondoskodik az energiaszükségletünkről.

Budapest, 2016. március 26. - Jön az áttérés a nyári időszámításra: vasárnap hajnal 2 órakor 3 órára kell előreállítani az órákat, emiatt a közösségi közlekedés menetrendje is változik.

Budapest-Pécs, 2016. május 27. - Országszerte 444 kilométer főúti és 119 kilométer mellékúti szakasz újul meg 69 milliárd forintos hazai forrásból. A felújítások miatt még több térség elérhetősége javul, csökkennek az utazási idők, emelkedik a közúti és az autóbuszos közösségi közlekedés szolgáltatási színvonala. A felújított utak legalább középtávon, de igénybevételtől függően akár hosszabb ideig is szolgálják a biztonságos közlekedést.