Balog Zoltán páratlan cinizmusa

2012. december 11., kedd 10:27

Az oktatási államtitkárság bízik abban, hogy az országszerte tapasztalható hallgatói ellenállásból megértés lesz, mert "a változások a hallgatókért és nem ellenük vannak." Ezért megbeszéléseket kezdeményeznek, valószínűleg azzal a szándékkal, hogy a keretszámcsökkenéseket lenyomják a hallgatói önkormányzatok torkán.

Megbeszélésre hívta kedden délutánra Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnökségét.

 

Hétfőn az ország több pontján tartottak tiltakozó megmozdulásokat a diákok. Szegeden összeláncolva, a kormányhivatal elfoglalásával, Budapesten vonulással és hídlezárással tüntettek a kormány felsőoktatási átalakítási tervei, a keretszámok csökkentése ellen a hallgatók. Este közel száz gödöllői egyetemista vonult a helyi polgármesteri hivatalhoz, hogy szolidaritását fejezze ki budapesti és vidéki társaival.   

hirdetés

 

Az oktatási államtitkárság hétfői közleményében azt írta: bízik abban, hogy az ellenállásból megértés lesz, mert a változások a hallgatókért és nem ellenük vannak. Érdekes megfogalmazás, miközben épp a magyar felsőoktatás jelentős részének felszámolása a cél.

Kapcsolódó cikkek

maestro-tommy-tycho-377551-12814-1365270260.jpg

Nyolcvannégy esztendős korában meghalt az ausztrálként világhírűvé váló, de magyar születésű Tommy Tycho.

Budapest, 2015. július 24. - Az országos tiszti főorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján - figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását - a július 24-én, pénteken éjfélig kiadott harmadfokú hőségriadót július 26-án, vasárnap éjfélig meghosszabbítja.

mini-magyarorszag-uj-makettek400-1402303360.jpgSzarvas, 2014. június 9. - A magyar vasúttörténet legendás mozdonyainak, legszebb állomásépületeinek és a balatoni vitorlázás ikonikus hajóinak kicsinyített másai láthatók a szarvasi Mini Magyarország makettpark új makettjei között. Az ország egyetlen interaktív makettparkjában tavasztól már mintegy félszáz makett látható.