Balog Zoltán: békésebb országot szeretnénk!

2015. június 7., vasárnap 08:00

Pécs, 2015. június 6., szombat (MTI) - Azt szeretnénk, ha Magyarország békésebb, együttműködőbb hely lenne, ahol a többségi magyarok és a nemzetiségek nem egymás kárára, hanem egymás javára élnének - mondta az emberi erőforrások minisztere szombaton.

A figyelmet a más kultúrák megismerésének és elfogadásának fontosságára felhívó Színezd át! elnevezésű országos kampány második állomásán, Pécsen tartott sajtótájékoztatón Balog Zoltán hangsúlyozta: a nemzetiségek is hozzátartoznak a magyar nemzethez és kultúrához.

 

A kampányban azt akarjuk megmutatni a gyermekeknek, hogy a nemzetiségi kultúra gazdagít bennünket, akinek tehát kettős identitása van, egyáltalán nem szegényebb - fogalmazott a miniszter. Balog Zoltán örömének adott hangot, hogy egyre többen vállalják identitásukat és számos neves művész, sportoló, közéleti szereplő kapcsolódik be a "Színezd át!" rendezvényeibe.

hirdetés

 

Őri László, Pécs fideszes alpolgármestere kiemelte: a baranyai megyeszékhelyen évszázadok óta tíz nemzetiség él békében, egymás kultúráját megértve és elfogadva, a várost erősítve. "Pécs ezzel nemcsak az országnak, hanem a világnak is jó példát mutat" - mondta. A politikus szólt arról, hogy Pécs keleti részén szociális városrehabilitációs program kezdődött a lakhatási körülmények javítására, valamint arra, hogy támogató szolgálattal segítsék roma családok felzárkózását. "Abban bízunk, hogy Pécsett a magyarok és cigányok együtt lehetnek sikeresek" - tette hozzá.

 

A "Színezd át!" kampány ingyenes pécsi családi napjának szervezői az érdeklődőket játékos feladatokkal, köztük közös várépítéssel, kézműves foglalkozásokkal várták a város Szent István terén, ahol koncertek és tánctanulás is várta az érdeklődőket.

 

Az esemény helyi védnöki tisztét Sors Tamás paralimpiai bajnok úszó vállalta el. A helyszínen megjelent Oláh Gergő előadóművész, aki Szakács Hajnalkával, Falusi Mariannal, Papadimitriu Athinával és Szakcsi Lakatos Bélával együtt szerepelt a szombat este a Zsolnay-negyedben műsorra került, egy fiatal roma lány útkeresésének állomásait bemutató Somnakaj című etno musicalben.

 

A "Színezd át!" kampány első állomása Kaposvár volt, további helyszínei Debrecen, Veszprém, Szolnok, Nyíregyháza, Miskolc, Győr, Szeged és Budapest.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. január 31. - A bevallási nyilatkozatot választók is rendelkezhetnek adójuk 1+1%-áról. Évek óta nagyjából csak a fele ajánlja fel adójának egy százalékát abból a mintegy négy és félmillió állampolgárból, aki személyi jövedelemadót fizet. Az szja 1+1%-áról idén is csakúgy, mint az elmúlt években május 20-áig lehet rendelkezni, szja-bevallási formától függetlenül.

Lakást béreltek és házhoz hívták a szolgáltatókat a NAV revizorai a fővárosban, hogy kiderítsék, kapnak-e számlát a kifizetett munkadíjról. Az ellenőrzések elgondolkodtató és az adóhivatalt további lépésekre ösztönző eredménnyel zárultak, mert a szerelőktől kezdve a szőnyegtisztítón át az ételszállítókig szinte valamennyi szolgáltató zsebre dolgozott - tájékoztatta az OBJEKTÍV Hírügynökséget a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága.

Budapest, 2016. szeptember 25. - A családi vállalatok gazdasági és társadalmi értéke, jövőképe és az általuk meghatározott magatartási normák példaértékűek lehetnek nem csak a kisebb családi cégek, de a vállalati szektor egészére nézve is. A K&H díjat hirdet a magyarországi családi tulajdonban lévő vállalatok számára, hogy támogassa és elismerje hozzájárulásukat a gazdasághoz és elkötelezettségüket a társadalom iránt.