Az Eximbank vidéki képviseleti hálózatot hoz létre

2014. július 14., hétfő 07:00

Budapest, 2014. július 14. - Pécset is érintő vidéki képviseleti hálózatot hoz létre az Eximbank. A magyar exportőröket segítő pénzintézet első vidéki irodája a nyáron nyílik Győrben - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára vasárnap az MTI-vel.

Szijjártó Péter a hálózat létrehozását azzal indokolta, hogy az Eximbank minél több kis- és közepes vállalkozásnak (kkv) tudjon finanszírozási hátteret biztosítani a sikeres exporthoz, és gyakorlatilag a székhelyükön tudja megszólítani a cégeket. Hozzátette: a kkv-k működése területileg jóval kevésbé koncentrált, mint a nagyvállalatoké, és jóval kisebb kapacitásuk van arra, hogy feltérképezzék a piaci lehetőségeket, valamint a külpiacokon való érvényesüléshez szükséges erőforrásuk sem olyan nagymértékű.

hirdetés

 

Tájékoztatása szerint a még a nyáron megnyíló győri iroda mellett nyolc vidéki képviseletet nyitnak Pécsen, Székesfehérváron, Nagykanizsán, Miskolcon, Debrecenben, Kecskeméten és Szegeden. Emlékeztetett: az Eximbank feladata az, hogy a külföldi piacokon érvényesülni akaró magyar cégeket, azon belül is a lehető legnagyobb arányban a kkv-kat támogassa az exportfejlesztésben. A banknak az is feladata, hogy segítse a cégeket abban, hogy a külföldi tendereken sikerrel szerepeljenek - ismertette.

 

Szijjártó Péter közölte, a magyar export 75 százalékát 850 nagyvállalat, a fennmaradó egynegyedét mintegy 9 100 kis- és közepes vállalkozás bonyolítja, ezek közel háromnegyede magyar. Az államtitkár azt mondta, szeretnék, ha a magyar külgazdaság földrajzilag is több lábon állna: vagyis ha Magyarország nem lenne nagyon ráutalva az európai uniós piacok fejlődésére. A kormány azt is szeretné, ha az ország nem lenne annyira kitéve a nagyvállalatok termelésszervezési döntéseinek, és a magyar kkv-k is egyre nagyobb szerepet tudnának játszani az exportban - fejtette ki.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. február 5. - A Tudatos Vásárlók Egyesülete 36 koffeinmentes erdeigyümölcs-teát, köztük 6 gyerekteát vizsgált meg, hogy milyen arányban tartalmazzák a névadó gyümölcsöt, aromát és adalékanyagokat. A tesztbe a sajátmárkás, jól ismert termékektől a drágább, biotermékekig sokféle tea került.

Budapest, 2015. június 17. - A randizásban és a networkingben több közös van, mint gondolnánk. Első benyomást kelteni csak egyszer lehet. Sandra Hart, az elismert networking szakértő, a Business Network International (BNI) európai ügyekért felelős igazgatója öt tippet ad, hogy mit tegyünk és mit ne a tudatos üzleti kapcsolatépítés során.

oz400-1437422255.jpgBudapest, 2015. július 21. - Az Országos Magyar Vadászati Védegylet és az Országos Magyar Vadászkamara ezúton kéri az autósokat: a következő hetekben fokozott figyelemmel vezessenek, hiszen az őzek a párzási időszak alatt kevésbé óvatosak, és gyakrabban tévedhetnek az országútra - nappal és éjszaka egyaránt.