’Az Év Honlapja’: rangos elismerés már tizenöt éve

2016. október 10., hétfő 07:05

monitorok400-1475922131.jpg

Budapest, 2016. október 10. - Tizenöt éve már, hogy 'Az Év Honlapja' díj Magyarországon mértékadó szakmai elismerést jelent. Az online térben otthonosan mozgó vállalatok évről évre többen, egyre több kategóriában, egyre gyorsabban változó feltételek között versengenek egymással. ’Az Év Honlapja’ Magyarország legrangosabb webfejlesztői versenye, amelynek célja az online kultúra fejlesztése.

A mai trendek alapján egy honlap annál hatékonyabb, minél egyszerűbb, és informatívabb. Emiatt a szakmában rengeteg a kísérletezés, az egymással párhuzamos vagy éppen egymást keresztező fejlődési irány.

 

A közösségi oldalak és a gyorsuló digitalizáció hatására a felhasználók is felpörögtek, egyre türelmetlenebbek lettek. Ezért 'Az Év Honlapja' pályázaton a honlapok user szempontú értékelése az egyik legfontosabb szemponttá vált. A korábban könnyen kezelt 3-4 másodperces betöltési sebesség mára elviselhetetlenül lomha vánszorgássá vált, az átláthatóság és az egyszerűség pedig elengedhetetlen lett.

hirdetés

 

Míg néhány évvel ezelőtt még a programozók végezték a „site build” kialakítását, ma ez a fajta aktivitás teljesen háttérbe szorult, és helyette a dizájn és a felhasználói élmény együttese került előtérbe. A legjobb honlapok kiválasztása során új, meghatározó szempont lett tehát a felhasználói élmény (user experience) és a marketing célú tartalom, kreativitás is.

 

’Az Év Honlapja’ díj egyik legfontosabb eredménye, hogy a zsűri évről évre kiemeli és reflektorfénybe helyezi azokat a friss fejlesztéseket, amelyek mentén sikeresen lehet az online térben is felépíteni mindazt, amit az üzleti, vagy a non-profit szféra célként tűz ki önmaga elé.

 

Az elmúlt években ipari és kulturális témájú weboldalakkal féltucatnyi elismerést gyűjtött be a pécsi székhelyű FERLING, amelynek ügyvezetője, Ferling Dávid, ma már a szakmai zsűriben ül.

 

- ’Az Év Honlapja’ díjat a webes szakma ítéli oda, megszerzése egyfajta kitüntetés. Olyan elismerés, ami nagyban hozzájárul az adott cég hírnevének, elismertségének javulásához. A díj egyfajta kiváltság, a weboldal fejlesztőjének és tulajdonosának egyaránt. Hatásukra számos megkeresés, megrendelés érkezett be hozzánk - mondta Ferling Dávid, aki ügyvezetőként, és a cég digitális üzletágvezetőjeként is közvetlen közelről látja a szakmai versenyek hozadékát.

 

A pályázatra 2016. október 31-ig lehet nevezni az alábbi elérhetőségen: www.azevhonlapja.hu. Az oldalajánlás funkciónak köszönhetően pedig bárki ajánlhatja a pályázatot a honlap tulajdonosának is.


Forrás: Varga István, alapító

Kapcsolódó cikkek

ddc-nyilt-nap-beremend400-1475613661.jpg

Vác-Beremend, 2016. október 5. - A Duna-Dráva Cement Kft. szeptember 20-án a Váci, 27-én pedig a Beremendi Cementgyárban tartott családi nyílt napot. Mindkét rendezvényt hatalmas érdeklődés övezte, összesen több mint négyszázan voltak kíváncsiak a DDC cementgyártási technológiájára, valamint a kőfejtő bányákra.

Budapest, 2013. október 27. - Az építőipar folyamatosan változó szabályozása, illetve a jogszabályokban megfogalmazott kötelezettségek ellehetetlenítik a szektor mikro-, családi és kisvállalkozóit - mondta Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) elnöke az MTI-nek.

Alaptörvény-ellenesnek ítélte a választási eljárásról szóló törvény több rendelkezését, így a minden választóra kiterjedő regisztrációs kötelezettséget az Alkotmánybíróság (Ab) pénteken - tájékoztatott a testület közleményében. Rogán Antal ezt követően bejelentette: nem lesz választási regisztráció 2014-ben. László Róbert politológus szerint a Fidesz felmérte, hogy nem érdemes ragaszkodni tervükhöz, ezért nem akarnak konfrontálódni most. Az Együtt 2014 szerint az Ab döntése minden választópolgár számára "rendkívül tanulságos".