Átadták a Scheiber Sándor-díjakat

2013. március 7., csütörtök 14:05

27639-2-1362661521.jpgErős Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem tanára is a díjazottak között. Az elismerést évente egyszer, Prof. Dr. Scheiber Sándor főrabbi halálának évfordulóján, március 3-án adományozza a kulturális miniszter.

A Scheiber Sándor-díj azoknak a magyar állampolgároknak, illetve határon túl élő magyaroknak adható, akik kiemelkedőt alkottak a hebraisztika, a judaisztika, a zsidó vallás-, művelődéstörténet és az oktatás, valamint a zsidók és nem zsidók közötti párbeszéd és tolerancia előmozdításának területén.

hirdetés

 

Erős Ferenc a Pécsi Tudományegyetem szociálpszichológiai tanszékének egyetemi tanára és a Pszichológiai Doktori Iskola elméleti pszichoanalízis programjának vezetője. Az oktatáson kívül az MTA Pszichológiai Kutatóintézetben tudományos igazgatóhelyettes, osztályvezető, tudományos főmunkatárs. Kutatási területei: Az identitás szociálpszichológiája. A pszichoanalízis magyarországi története. Előítélet és társadalmi diszkrimináció. 

 

A további 2 díjat Szalai Anna, a jeruzsálemi Héber Egyetem tanára, valamint David Gur, a Magyarországi Cionista Ifjúsági Mozgalmak Történetét Kutató Társaság elnöke kapta.

 

Hölvényi György, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára - aki Balog Zoltán miniszter nevében adta át a díjakat - ünnepi beszédében hangsúlyozta a díjazottak munkásságának fontosságát. "A zsidóság már a honfoglalás kora óta együtt élt a magyarokkal, s ez az együttélés mind a magyarság, mind a zsidóság számára gyümölcsöző volt, "felbecsülhetetlen értéket hozott létre".

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

2013. március 29., péntek- Negyven város és 90 workshop után megérkezik Budapestre a Lean Startup Machine, hogy első kézből sikeres külföldi és hazai vállalkozóktól lehessen tanulni a lean metodikát. Nem csendes-ülős konferencia, nem geek meetup vagy öltönyös villásreggeli várható április végén, hanem 3 napos intenzív workshop, amely megtanít arra, hogyan lehet hatékonyan vállalkozást indítani, illetve a gyakorlatba átemelni az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő elméletet.

onk2014-400-foto-rajna-images-1443623102.jpgBudapest, 2015. október 1. - Céget vezetni, feladatokkal és partnerekkel foglalkozni, új kapcsolatokat építeni és a meglévőket ápolni sok időt vesz el egy vállalkozó idejéből. Utóbbi két tényező pedig rendkívül fontos, hiszen a cégek 97%-a ajánlások útján szerzi munkái nagy részét.

okostelefon400-1451641766.jpg

Budapest, 2016. január 1. - Becslések szerint a magyarok több tízezer okoseszközt veszítenek el decemberben a céges és egyéb karácsonyi, év végi partikon. Mivel többségükön a tapasztalatok alapján semmilyen biztonsági megoldást nem használnak, a magyarok kíváncsiságát ismerve, a megtalálók több mint 60 százaléka bele is néz az elvesztett telefonokon tárolt adatokba.