art50: fiatal pécsi tervező a legjobb tíz között

2014. december 15., hétfő 06:05

zsurizes-art50-1418578480.jpgBudapest, 2014. december 15. - Az art50 Design Pályázaton alkotásával a legjobb tíz közé került a fiatal pécsi tervező, Lukács Laura Klára. A zsűri képviselői, Tatár Csilla, Abodi Dóra, Nagy Adrien és Anh Tuan több mint ötven pályamű közül választotta ki a legjobbakat.

Különleges pályázatot indított a METRO áruház 50. születésnapja alkalmából, mely során tehetséges fiataloknak kínált nagyszerű lehetőséget, hogy a nagyközönség, a szakma és a média számára is bemutatkozhassanak: a résztvevőknek a bevásárlás nélkülözhetetlen kellékét, a bevásárlótáskát kellett újragondolniuk. A pályázat célja azt volt, hogy olyan művek készüljenek, mellyel a bevásárlás és a szállítás mindennapi tevékenységét a tudatos vásárlók praktikusan, ugyanakkor trendin tehetik meg.

 

A legjobb tíz közé került pályázatok elbírálásában Tatár Csilla műsorvezető, Abodi Dóra és Anh Tuan divattervezők, valamint Nagy Adrien tervező és tanársegéd vett részt. Három kategóriában hirdettek nyertest, így került kiosztásra közönségdíj, környezetvédelmi díj és zsűri által legjobbnak ítélt fődíj.

hirdetés

 

A döntőbe jutott táskák alkotói között volt a pécsi születésű Lukács Laura Klára is, aki különleges mintájú, retro stílusú kreációjával nevezett a versenybe. A mindössze 18 éves fiatal tervező az idei szemeszterben kezdte tanulmányait a Budapesti Kommunikációs Főiskola Alkalmazott Művészeti Intézetének képi ábrázolás szakán. Gyermekkorát és gimnáziumi éveit Pécsett töltő Laurát szoros viszony fűzi szülővárosához. Elköltözése óta nagyon hiányolja a baranyai megyeszékhely sajátos hangulatát, ezért ha teheti, hetente hazalátogat.

 

„Kedvenc helyem a Széchenyi tér, de alapvetően bárhol, bármikor jó érzés csak úgy üldögélni óráig, mert olyan hangulata van a városnak, ami megragadja az embert. Ezért ajánlanám bárkinek, hogy Pécsre látogasson, mert ezt a sajátos érzést mindenkinek át kell élnie egyszer.”

 

A művészettel már korán kapcsolatba került, ugyanis alap- és középfokú tanulmányait a Szent Mór Alapfokú Művészeti Iskola és Gimnáziumban végezte. Érdeklődése a gimnázium során egyre jobban a divat és a művészet felé tolódott el, amiben közrejátszott több pozitív visszajelzés is: „Kovalovszki Éva rajz- és művészettörténet tanárom, aki egyben a kedvencem is volt, meglátta bennem a tehetséget és arra bíztatott, hogy ezen a vonalon haladjak tovább.” Ezek után nem volt kérdés a felvételi során a megfelelő felsőoktatási intézmény kiválasztása.

 

Véleménye szerint: „A jó bevásárlótáska az adott áruház emblémája is lehet, lényeg, hogy legyen egy egyénisége, ami azonnal megragadja a vásárlók figyelmét. Szintén fontos azonban a praktikusság, úgy gondolom ideálisabbak a fektetett alapú és alacsonyabb magasságú táskák, mert azokba több mindent lehet bepakolni.”

 

Forrás: METRO

Kapcsolódó cikkek

Budapest-Pécs, 2015. február 3. - A 23. Turisztikai Díjátadó Gálán és Évadnyitó Fogadáson a Magyar Turizmus Zrt. szakmai díjait is átadták február 1-jén, a Budapest Kongresszusi Központban. 2014-es kiemelkedő szakmai teljesítményéért az Év Tourinformátora díjat Máltesics Norbert, a Tourinform Pécs idegenforgalmi menedzsere vehette át - közölte a Magyar Turizmus Zrt.

ronald1-400-1432416059.jpgBudapest, 2015. május 24. - A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány a miskolci és a budapesti Ronald Házak után Pécsett, a Gyermekklinika épületén belül két Ronald-szoba létrehozásával igyekszik enyhíteni a beteg gyermekek és szüleik terheit a legnehezebb időszak alatt.

konyha400-1457473332.jpg

Budapest, 2016. március 9. - Majd' száz éve március 8-a a nőkről szól az egész világon. A Nőnap alkalmából egy hazai közvéleménykutató cég feltérképezte, mennyire tartjuk fontosnak a hagyományosan női szerepkörbe tartozó főzést és hogyan készülnek a párok a konyhában erre a napra. A rövid konyhai helyzetjelentésből többek között az is kiderült, hogy a magyaroknak több mint a fele (52%) nagyon szeret főzni.