Akár zongorázva is várakozhatunk

2015. augusztus 10., hétfő 07:00

Budapest, 2015. augusztus 10. - Egy-két billentyű óvatos lenyomása után vidáman csendül fel egy-egy ismerős dallam a Budapest Airport 2B Terminálján.

A Budapest Airport és a Rotary Club Budapest Center közreműködésében itthon is megvalósult az a külföldön már sikerrel elindított "Play me" elnevezésű kezdeményezés, amelyben egy utasforgalmi területre kiállított zongorán játszhat bárki, aki éppen arra jár. Az akció célja pusztán a szórakoztatás és egy lehetőség, amivel az utasok kellemesebben tölthetik el az időt, amíg a repülőjáratra várakoznak.

 

Egy-két billentyű óvatos lenyomása után vidáman csendül fel egy-egy ismerős dallam a Budapest Airport 2B Terminálján. A tranzitban valóban ilyen a hangulat, mióta kihelyezték azt a zongorát, ami nagy betűkkel hirdeti: "Play me" - vagyis bárki leülhet és játszhat rajta, ha szeretne. A Budapest Airport és a Rotary Club közös kezdeményezését a Művészetek Háza Gödöllő is támogatta. Az akció egyetlen célja nem más, mint az utazóközönség szórakoztatása.

hirdetés

 

A zongora a következő hónapokban a nap 24 órájában rendelkezésre áll az utasok számára a B12-es beszállókapu szomszédságában és minden vállalkozó szellemű - de leginkább zenei vénával is rendelkező - utast vár, aki a járat indulása előtt eljátszana egy-két darabot a saját repertoárjából. Az ehhez hasonló kezdeményezés Európa-szerte ismert, már több városban, például Londonban, Párizsban, Athénban vagy Prágában is hajtottak végre sikeres akciót reptereken és pályaudvarokon kihelyezett közösségi hangszerekkel.

 

- A megvalósítás célja, hogy hozzájáruljunk a reptér egyediségéhez, hogy az utasok jobban érezzék magukat és hogy bárki, aki késztetést érez és tud zongorázni, az leülhessen és eljátszhassa kedvenc gyerekkori darabját vagy valamelyik slágert - mondta el az egyik ötletgazda Pál Kata, a Rotary Club Budapest Center alelnöke. Hozzátette: - Biztos vagyok benne, hogy a terminálon időnként felcsendülő dallamok vidám pillanatokat szereznek majd a repülőtéren naponta megforduló több ezer ember számára, hiszen a zene jobb kedvre derít és kellemesebbé tudja tenni a várakozók idejét és a reptér hangulatát is. Pontosan ez a Rotary célja, ami olyan emberek klubja, akik jobbítani szeretnének a világon.

 

A zongora ünnepélyes átadásán Rakonczai Imre Kornay-Szenes Iván díjas előadóművész avatta fel a hangszert. - Szerintem nincs olyan pont a világban, ahol ne lenne jó helyen egy zongora - fogalmazott az énekes-zongorista. - Nagy öröm számomra, hogy itt lehettem és elsőként szólaltathattam meg a repülőtéri zongorát, amely utasok millióinak okoz majd örömteli pillanatokat - tette hozzá.

 

A "Play me" zongora kiállítását a Budapest Airport részéről Szarvas Gábor közösségi kapcsolatokért felelős igazgató üdvözölte: - Nagyon örülünk, hogy a Rotary Clubbal közösen a budapesti repülőtéren is sikerült megvalósítani ezt a remek kezdeményezést. Már az első napok is igazolták, mekkora sikere van utasaink körében egy ilyen népszerű hangszernek, mint a zongora. A Budapest Airport célja, hogy az elmúlt években kiérdemelt díjakat, mint a Skytrax vagy az ACI Europe elismerés továbbra is megtartsa és az ilyen akciók hozzájárulnak a repülőtér kedvező nemzetközi megítéléséhez. (Forrás: Budapest Airport Zrt.)

Kapcsolódó cikkek

energiahatekonysag-besorolas-1385006933.jpgA hazai lakóingatlanok 70 százaléka elavult, minden tizedik - azaz több százezer lakás - pedig annyira rossz állapotban van, hogy már felújítani sem lenne érdemes - derül ki egy felmérésből. A legelterjedtebb lakástípus brutális mennyiségű energiát használ el.

Budapest-Pécs, 2014. október 18. - Rekord számú álláshirdetést adtak fel szeptemberben, de felsőfokú végzettség nélkül továbbra is nehéz elhelyezkedni. Baranya megye legnagyobb hirdetője az IT Services.

digitalisatallas2-1375269622.jpgBudapest, 2013. július 31. - Ma 12 óra 30 perckor megszűnt az analóg földfelszíni tévéadások sugárzása az ország középső részén. Akik nem álltak át, azok még öt napig egy üzenetet fognak látni a képernyőjükön arról, hogy mi a teendőjük.