Ajándék mesekönyvek a Mesedoktoroktól

2015. január 27., kedd 06:00

Budapest, 2015. január 27. - A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Gyógyító Mesedoktorok 2015 február és 2015 június között ötezer-hatszáz mesekönyvet juttat el kórházak gyermekosztályaira. A cél, hogy a betegágyakon fekvő gyerekek változatosabb és élménygazdagabb közegben gyógyulhassanak. A teljesen ingyenes könyvekre kórházak, szakrendelők, klinikák jelentkezhetnek.

A „nem csak gyerekeket, nem csak betegeket” segítő mesedoktorok nem tudnak mindenhol és mindig ott lenni, ezért azokban a gyermekmentő központokban, ahol örömmel fogadnak mesekönyveket, oda a Mátrix Közhasznú Alapítvány postai csomagban juttat el intézményenként 10-20 mesekönyvet. Az alapítvány raktárkészletén a program indulásakor 5600 mesekönyv van, melyek nagyrészt gyerekek saját könyvespolcaikról adtak be a gyermekmentő jótékonysági programba.

hirdetés

 

A kórházak számára történő könyvosztás ideje alatt gyűjtés is folyik

 

A Mátrix Közhasznú Alapítvány Gyógyító Mesedoktorai évente sok ezer gyermek gyógyulásában segédkeznek. Az alapítvány várja további jó állapotú mesekönyvek felajánlóit, családokat, óvodai csoportokat, iskolai osztályokat, közösségeket, hogy együtt lehessen a segítő kezdeményezés még sikeresebb. A beérkező könyveket kórházak gyermekosztályai kapják meg. A Mátrix Közhasznú Alapítvány részére egyéb módon is lehet segíteni. Adóbevalláskor a 18472273-1-06-os adószámra adó 1% felajánlással is lehet támogatást nyújtani. A 13600-as adományvonalon a 22-es melléket tárcsázva a lakosság 250 forint támogatással segítheti az alapítvány jótékony, segítő programjait.

 

A kórházi mesekönyvosztás részleteiről az intézmények és a segítő felajánlók részére a www.mesedoktor.hu weboldalon és a www.facebook.com/mesedoktor közösségi oldalon lehet bővebb információkat szerezni.

 

Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

Kapcsolódó cikkek

kothencz-melinda-mol-ue400-1427135900.jpgBudapest, 2014. március 24. - MOL Tehetséggondozásért Díjat vehetett át kilenc példamutató munkát végző pedagógus - köztük egy pécsi művésztanár - múlt szerdán. A díjakat a MOL vezetői, az Új Európa Alapítvány kurátorai, Ónodi Eszter színművésznő az Alapítvány jószolgálati nagykövete, valamint Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó adták át.

Budapest-Pécs, 2016. május 27. - Országszerte 444 kilométer főúti és 119 kilométer mellékúti szakasz újul meg 69 milliárd forintos hazai forrásból. A felújítások miatt még több térség elérhetősége javul, csökkennek az utazási idők, emelkedik a közúti és az autóbuszos közösségi közlekedés szolgáltatási színvonala. A felújított utak legalább középtávon, de igénybevételtől függően akár hosszabb ideig is szolgálják a biztonságos közlekedést.

Budapest, 2015. október 17. - A becslés szerint idén összesen 102 723 ingatlan adás-vétel történt, ami már önmagában meghaladja a 2009-2013 közötti évek bármelyikét - közölte a Duna House.