A Tékozló Homáron tanácsolnak a fogyasztóvédők

2015. szeptember 20., vasárnap 08:05

Pécs, 2015. szeptember 20. - A magyar kultúrának szerves része a panaszkodás, ami okoz ugyan némi megnyugvást a háborgó léleknek, de a problémákra általában nem megoldás. A pécsi GVTI (Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Iroda) fogyasztóvédők viszont épp a megoldások keresésében tudnak segíteni a hozzájuk fordulóknak - és most már a nemcsak az irodáikban, hanem Magyarország legnépszerűbb online fogyasztóvédelmi közösségében, a Tékozló Homár blogon.

Az esetekhez fűzött szakmai véleményezéssel, tömör de érthető nyelven megírt szakszerű válaszokkal és tanácsokkal segítik a panaszosokat a szakemberek, valamint kiegészítik a blog jól működő önmegoldó mechanizmusait. Arra törekszenek, hogy egy megalapozott és tudatos fogyasztói nézőpontot adjanak az olvasók okulására.

 

Kik a pécsi fogyasztóvédők?

hirdetés

 

Nevükben a 4 betű (GVTI) a Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Irodák elnevezés rövidítése. Anyaszervezetük a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete (FOME), egy 12 éve működő civil fogyasztóvédelmi szervezet, mely a Gazdasági Versenyhivatal támogatásával tavaly hozta létre ingyenes tanácsadó irodáit öt nagyvárosban: Debrecenben, Egerben, Szegeden, Pécsen és Győrben. Ezekben az irodákban dolgoznak a GVTI fogyasztóvédők. Munkatársaik jogász és közgazdász végzettségűek, akik közül többen jogi pályán, egyetemi oktatóként, békéltető testületi tagként is tevékenykednek.

 

Milyen esetekkel foglalkoznak?

 

megtévesztő reklámok  I  szavatosság és jótállás  I  üdülési jog  I  termékbemutatók  I fogyasztói csoportok  I  internetes vásárlások  I  jelentős piaci erővel való visszaélés  I   utazási szerződések  I csomagküldő kereskedés  I  üzletfelek megtévesztése

 

Aki szeretne díjmentesen szakszerű válaszokat és tanácsot kapni fogyasztói kérdéseire, online ([email protected]) vagy személyesen felkeresheti a GVTI fogyasztóvédők irodáit (versenyugyi-tanacsadoiroda.hu/kapcsolat), akár a szerződés megkötése előtt, akár azután hogy megtörtént a baj. Az egyénre szabott, teljeskörű tanácsadáson túl segítenek jogérvényesítési kérdésekben is.

 

Forrás: Gyarmati Anett / FOME

 

tekozlo-homar-1442656381.jpg

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. július 29. - Kevés vállalkozó panaszkodik arra, hogy túl sok megrendelése van. Pedig, főleg az ajánlásos marketingnek köszönhetően, van bőven példa erre is. A tudatos üzleti kapcsolatépítés egyik pozitív kockázata, hogy lehet-e tartani az iramot, ki lehet-e szolgálni minden új megrendelést, amikor valakire úgymond rászakad a bolt.

mini-magyarorszag-uj-makettek400-1402303360.jpgSzarvas, 2014. június 9. - A magyar vasúttörténet legendás mozdonyainak, legszebb állomásépületeinek és a balatoni vitorlázás ikonikus hajóinak kicsinyített másai láthatók a szarvasi Mini Magyarország makettpark új makettjei között. Az ország egyetlen interaktív makettparkjában tavasztól már mintegy félszáz makett látható.

Budapest, 2016. augusztus 1. - A hazai vállalkozások túlnyomó részének nem áll szándékában munkavállalót felvenni, így nem várható a szektorban a foglalkoztatás látványos javulása. Fizetésemelésre a kis- és középvállalkozások (kkv-k) durván harmada készül, az ipari szektorban azonban ez közel minden második cégre igaz - derül ki a K&H kkv bizalmi index adataiból.