A tankönyvekért iskolakezdési utalvánnyal is lehet fizetni

2013. július 16., kedd 17:19

tankonyvek-1373988290.jpeg

Budapest, 2013. július 16. - A tankönyvek központi terjesztését lebonyolító Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) több kafetéria-szolgáltatóval is megállapodott, így a béren kívüli juttatásként adható iskolakezdési utalványt is fel lehet használni a tankönyvek kifizetésére.  A fizetési határidő - a köznevelési államtitkárság kérésére -  július 31-ről augusztus 15-re módosult.

A könyvtárellátónak az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kipostázott díjbekérőt augusztus 1-jétől a kijelölt postahivatalokban, valamint az úgynevezett KELLO-pontokon Iskolai Erzsébet-utalvánnyal, Sodexo Iskolakezdési utalvánnyal, Posta Paletta Iskola utalvánnyal, Edenred Ticket Service beiskolázási utalvánnyal, illetve Puebla beiskolázási utalvánnyal is ki lehet majd egyenlíteni. A KELLO-pontokon az OTP Cafeteria kártyát is elfogadják majd - áll a közleményben.
   

hirdetés

A Magyar Posta Zrt.-vel kötött megállapodás szerint megyeszékhelyenként egy-egy, míg Budapesten két kijelölt postahivatalban lesz lehetőség az utalványos fizetésre. Postai befizetés esetén a szülőknek a korábban, levélben kapott fehércsekk mellett a mellékelt díjbekérőt is magukkal kell vinniük.
   

KELLO-pontokat augusztus 1-jéig Budapesten, Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Zalaegerszegen alakítanak ki, ahol a csekk befizetése mellett általános személyes ügyintézésre is lehetőség lesz.
   

A tankönyvek árának befizetési határideje augusztus 15., ám ezután is ki lehet fizetni a tankönyveket, amelyet a tankönyvek átvételekor kell az iskola felé igazolni. A KELLO pontok részletes listáját augusztus 1-jéig teszik közzé a https://tankonyvrendeles.kello.hu/ weboldalon.
   

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkársága június végén szólította fel a KELLO-t arra, hogy július 31-ről augusztus 15-re módosítsa a könyvek árának kiegyenlítéséhez megküldött csekkek befizetési határidejét.

 

Forrás: MTI

 

Képünk illusztráció.

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. november 7. - Újra megnyitja kapuit a Fiatal Vállalkozók Hete november 14-én. A 9. alkalommal megszervezett országos rendezvénysorozat célja, hogy segítsen a jelen és a jövő fiatal vállalkozóinak az ötletelésben, az elindulásban, a boldogulásban és a kudarcok minimalizálásában. Ehhez a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) idén is olyan előadókat sorakoztat fel, akik motiválnak, és irányt mutatnak az érdeklődő fiataloknak.

megszepul-a-varosom400-1446695672.jpgBudapest, 2015. november 5. - Nem sokkal több mint két hónap múlva, 2016. január 10-én zárul a „MegSzépülAVárosom” szavazási időszaka. A programot életre hívó építőipai cégek részvételével annak a budapesti kerületnek vagy vidéki városnak egy közterülete újulhat meg 2016 tavaszán, amely 2015. szeptember 2. és 2016. január 10. között a legtöbb szavazatot kapja.

Budapest, 2015. november 23. - Diszkréten keres állást a magyar, 96 százalékuk csak akkor szól főnökének, ha már konkrét ajánlata van vagy le is szerződött új munkaadójával - derült ki a Jobinfo.hu állásszemléző oldal kutatásából. Persze az addig vezető út rögös, sok a diszkriminatív kérdés, melynek elszenvedői leginkább a kisgyermekes anyukák és a szülő korban lévő hölgyek. Utóbbiak több ízben számoltak be arról, hogy írásban akarták őket arra kötelezni, hogy 3-5 évig ne vállaljanak babát.