A MACI a civilszervezeteknek adható 1%-ért

2015. május 4., hétfő 06:00

Budapest, 2015. május 4. - A személyi jövedelemadó civilszervezeteknek adható 1%-áért kampányol a MACI (Magyar Civilszervezetek). 2015. május 20-ig küldhető be a személyi jövedelemadó bevallással együtt a civilszervezeteknek felajánlható 1%-ról rendelkező nyilatkozat a NAV-nak. Minden adózó saját maga nyilatkozhat arról, melyik civilszervezetnek ajánlja fel 1%-át.

Az elmúlt évben a személyi jövedelemadót fizetők 40%-a nem rendelkezett a felajánlható 1%-ról, mert úgy ítélte, az összeg olyan kevés, hogy ennyi pénzzel nem tud mit kezdeni egy civilszervezet. Ezzel közel négy és félmilliárd forinttól estek el a magyar civilszervezetek. Pedig „Minden egyes 1% számít. Rendelkezzen róla Ön is! - kéri a MACI.

 

A MACI - Magyar Civilszervezetek kampány idén tavasszal azzal a céllal indult, hogy a nyilvánosság felé megjelenítse a magyar civilszervezeteket: betekintést engedjen munkájukba, tájékoztasson eredményeikről, megkönnyítse a velük való közvetlen kapcsolatfelvételt.  A MACI kampányhoz aktív, átláthatóan, pártpolitikától függetlenül működő civilszervezetek és szerveződések csatlakozhatnak. Ahol a MACI, ott a szolidaritás, a gondoskodás, az odafigyelés - a közösségi lét feltételei.

hirdetés

 

A MACI-ról bővebben: www.sziamaci.hu

 

A MACI arra kér minden adófizető állampolgárt, hogy éljen rendelkezési jogával. A MACI információval segít a támogatandó civilszervezet kiválasztásában. Azok az adózók, akik kitöltik a nyilatkozatot, és rendelkeznek adójuk civilszervezeteknek adható 1%-áról, könnyen tudnak támogatni számukra fontos tevékenységeket, legyen szó akár nők, gyermekek, kisebbségek jogvédelméről, állatvédelemről, korrupcióellenességről vagy helyi közösségfejlesztésről.

 

Minden egyes 1% számít. Rendelkezzen róla Ön is!

 

Keresse az 1%-kal támogatható civilszervezeteket az adhat.hu adományozási portálon, ahol információkat és tanácsokat is kaphat az érvényes 1%-os nyilatkozat elkészítéséhez!

 

Kampányvideo: youtube.com

 

maci-grafika-1430684502.jpg

Kapcsolódó cikkek

Tizenöt egzotikus állat érkezett a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparkba.

Ingyenesen praktikus információkkal, karrier-tanácsadással és erkölcsi támogatással látnák el azokat a magyar fiatalokat, akik szeretnének hazatérni Magyarországra.

Budapest, 2016. május 30. - Egy gyermekkori ismerős, egy volt munkaadó, egy expartner vagy egy éppen megismert üzletfél - kapcsolatok, amelyekről sosem tudhatjuk, mikor lehet szükségünk rájuk. A mai, egyre inkább bizalmatlanná váló üzleti környezetben felértékelődő kapcsolati tőke megléte elengedhetetlen a vállalkozások számára. Itt kerül előtérbe a networking, a tudatos kapcsolatépítés, amelynek alapjait bárki megtanulhatja.