A GVH Pécsen is segítséget nyújt a fogyasztóknak

2014. július 11., péntek 08:00

Budapest-Pécs, 2014. július 11. - A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) öt vidéki nagyvárosban - Pécsen, Debrecenben, Egerben, Szegeden és Győrben - indított Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Irodákat, amelyeken keresztül a GVH tevékenységével kapcsolatos információk, tanácsadás széles körben elérhető már helyben is. Nem kell a fővárosba utazni, és az internettel nem rendelkezőknek is segítséget nyújtanak.

- A fogyasztói tudatosság és a versenykultúra fejlesztése révén kíván a pécsi polgárok hasznára válni a most megnyitott versenyügyi tanácsadó iroda - mondta Morvai Gábor, a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete (FOME) képviselője a helyi tanácsadó iroda megnyitása alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

 

A GVH tevékenységéhez kapcsolódó Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Irodák (Irodahálózat) létrehozásának célja a fogyasztók tájékozottságának, versenyjogi ismereteinek és fogyasztói tudatosságának növelése, ezáltal a versenykultúra és a tudatos fogyasztói döntéshozatal kultúrájának fejlesztése. A GVH fontosnak tartja, hogy a tevékenységéről, hatásköréről szóló információk az ország minden pontjáról elérhetők legyenek.

hirdetés

 

Az Irodahálózat kiépítésére és működtetésére a Gazdasági Versenyhivatal nyílt közbeszerzési eljárást folytatott le, melynek nyertese a FOME, amely a PSZÁF pénzügyi tanácsadó irodahálózatának működtetésével számottevő releváns szakmai tapasztalatot szerzett. A FOME az Irodahálózatot idén június 15-től december 31-ig működteti. A fogyasztók részéről az ügyintézés nem követel meg semmilyen előképzettséget, mert a projektet végrehajtó FOME jogi és közgazdasági végzettségű, fogyasztóvédelmi jártasságú szakemberei heti 20 órában biztosítják a nyitva tartást és a térítésmentes, közérthető szakértői tanácsadást minden állampolgár számára.

 

Az Irodahálózat fogadja és megválaszolja a fogyasztóktól a gazdasági versennyel és a versenyjoggal, illetve a versenyjogi értelemben vett fogyasztóvédelemmel - tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok, jogsértő összehasonlító reklám, üzleti döntések tisztességtelen befolyásolása -kapcsolatban postai úton, személyesen, telefonon és elektronikus úton érkező megkereséseket és kérdéseket. Az irodák a nem GVH illetékességű fogyasztói ügyekben is tanácsot adnak, indokolt esetben az illetékes szervekhez irányítják az érdeklődőket.

 

A pécsi iroda az Apáca utca 15. szám alatt található, ügyfélfogadás: hétfő, szerda: 13:30-17:30, kedd, csütörtök, péntek: 8:30-12:30; telefon: 06-30-748-9147; e-mail: [email protected]. Az egyes irodák elérhetőségei a www.versenyugyi-tanacsadoiroda.hu oldalon is megtalálhatók.

 

Forrás: FOME

Kapcsolódó cikkek

Az MSZP a munka törvénykönyvének módosítását javasolja azért, hogy a jövőben senkit se lehessen telefonon vagy sms-ben elbocsátani. A kormány eközben épp a mai napon adta át a 2012-es év "családbarát munkahelyeinek" kitüntetéseit.

utazas2014-pecs400-1393563275.jpgBudapest, 2014. február 28. - Tegnap megnyitotta kapuit az Utazás 2014 nemzetközi idegenforgalmi szakkiállítás a Budapesti Vásárközpontban. A február 27. és március 2. között látogatható kiállításnak két díszvendége van: Pécs és Tunézia, kulturális díszvendége pedig Matyóföld.

energiafuggetlenseg400-1439827473.jpgPécs, 2015. augusztus 18. - A megújuló energiaforrások kiaknázása már elérhető lehetőség hazánkban is - hívja fel a figyelmet az Európai Energiafüggetlenségi Nyilatkozattal Petre András szakértő.