A balatoni elsősegélynyújtásért kampányolnak

2016. július 5., kedd 07:00

Badacsony, 2016. július 5. - Különleges kampányt indított a Magyar Vöröskereszt kiemelt Balaton parti vendéglátóhelyekkel és borászatokkal összefogva, hogy adományokat gyűjtsön a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat további működtetéséhez. A kampány július 1. és augusztus 31. között zajlik.

A gondtalan pihenés elősegítésére a Magyar Vöröskereszt idén már 10. alkalommal indította el a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát. A szolgálatban részvevő, közel 300 fiatal önkéntes a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket látja el 12 Balaton-parti település 18 strandján, július 1. és augusztus 20. között.

 

Tavaly az önkéntesek 3 426 esetben segítettek, a leggyakoribb sérülések közé tartozott a kagyló okozta vágás, a rovarcsípés vagy a különböző sportsérülések.

hirdetés

 

Az idei kampány igazán különlegesnek számít, hiszen a karitatív szervezet 33 kiemelt balatoni vendéglátóhellyel és pincészettel, valamint a Bortársaság balatonfüredi borboltjával fogott össze annak érdekében, hogy rendhagyó módon kommunikálja a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat munkáját, ezzel elősegítve a program további adományokból való finanszírozását.

 

A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat a 1359-es adományvonal felhívásával vagy 'ADOMANY' szó SMS-ben való elküldésével.

 

A Vöröskereszt a Badacsonyban megtartott sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a balatoni vendéglátóhelyek és borteraszok asztalain a vendégek olyan különleges étlapokkal találkozhatnak, amelyek röviden ismertetik a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat munkáját, a kampány lényegét, és néhány alapvető fortélyt, amellyel bárki hatékonyan tud reagálni veszélyhelyzetben.

 

Az étlap arra is buzdítja a vendéglátóhelyek közönségét, hogy egy a Magyar Vöröskereszt 1359-es adományvonalára indított hívással vagy küldött SMS-sel támogassák a szolgálat munkáját 250 forinttal.

 

Forrás: Magyar Vöröskereszt, bővebben: www.nekunkabalaton.hu

Kapcsolódó cikkek

kenyerszeges2015-magyarok-kenyere400-1440101280.jpgPécs, 2015. augusztus 20. - A tavalyi mennyiség több mint duplája, 426 tonna búza gyűlt össze az idei Magyarok kenyere jótékonysági program keretében - jelentette be a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.

Budapest, 2015. július 5. - A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) több visszásságot is tapasztalt egy szolgáltató vállalkozás direkt marketing tevékenységében az elmúlt időszakban. Az egyik csomagküldő cég fizetési felszólításokat küld olyan megrendelések ellenértékére tartva igényt, amelyeket vitatnak a megkeresett vállalkozások, miközben hivatkozik a GVH korábbi vizsgálatára, amely alapján a versenyhatóság jogszerűnek és tisztességesnek ítélte kereskedelmi gyakorlatát.

letoltes-1383761351.jpg

A dohánytermékek után szeptemberben az év legmagasabb jövedéki adóbevétele (36,2 milliárd forint) gyarapította a költségvetést, míg az októberi bevétel 28,8 milliárd forintot tett ki. A két hónap adatai összesen 5 milliárd forinttal, 8,2 százalékkal haladják meg az elmúlt év azonos időszaki adatait - mondta Pankucsi Zoltán, a nemzetgazdasági tárca adóügyi helyettes államtitkára szerdán az MTI-nek.