Közel 30 évig volt fent a fán egy világháborús gránát

2013. november 6., szerda 19:17

Több mint 30 évig egy fán tároltak egy világháborús gránátot Lajosmizsén egy családi ház udvarán - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje szerdán.

Várkonyi Melinda elmondta, a család 32 évvel ezelőtt tette fel a gránátot a fára, hogy senki ne nyúlhasson hozzá.

hirdetés

Múlt hétvégén tettek bejelentést a tűzszerészek ügyeletén.

 

A fa ágai körbenőtték a robbanótestet, így azt a honvédség tűzszerészeinek ki kellett vájniuk a fából.

A nem kilőtt állapotú, 76,5 milliméteres magyar repeszgránátot a honvédség központi gyűjtőhelyére szállították - tette hozzá a kommunikációs tiszt.

Kapcsolódó cikkek

Súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetéssel gyanúsítja a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség azt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében szolgáló rendőrt, aki nagy valószínűséggel a hétfő esti, az M3-as autópályán történt tömegkarambolt okozta.

Budapest, 2016. január 12. - Felkavarták az amúgy is élénkülőben lévő ingatlanpiacot a lakásépítést ösztönző új kormányzati intézkedések. December második felében és január első napjaiban számottevően, 64 százalékkal nőtt a magánszemélyek által feladott hirdetések száma, ami elsősorban a Családok Otthonteremtési Kedvezményének (CSOK) kibővítésével magyarázható - derül ki az ingatlan.com friss összeállításából. Budapesten a CSOK-képes új lakások átlagos négyzetméterára 535 ezer forint, Székesfehérváron 380 ezer forint, Debrecenben pedig 345 ezer forint.

Budapest, 2016. július 25. - A Kaspersky Lab legújabb, a Kaspersky Security Netwok (KSN) adatai alapján készült jelentése szerint egy év alatt hatszorosára nőtt a vállalati szektor támadásainak száma (27000-ről 158000-re a 2015-2016-os évre). Ez azt is jelenti, hogy a ransomware minden tizedik vállalati felhasználó adatait próbálta meg titkosítani.