Idén is díjazzák a felelősen működő cégeket

2015. április 15., szerda 06:05

Budapest, 2015. április 15. - A Magyar Telekom hagyományához hűen idén is díjazza a fenntarthatóság terén kiemelkedő szerepet vállalókat. A DELFIN Díjat olyan magyar cégeknek adományozza a Telekom, amelyek fenntartható fejlődés iránti elkötelezettsége kimagasló és tevékenységükhöz viszonyított fenntarthatósági teljesítménye példaértékű.

A 2008-ban alapított DELFIN Díj (Díj egy ELkötelezett, Fenntartható, Innovatív Nemzedékért) odaítélésével a Magyar Telekom a fenntartható fejlődés gondolatának népszerűsítését szeretné elősegíteni, és az azért tett aktivitásokat kívánja elismerni. A díjra bármely Magyarországon működő vállalkozás pályázhat olyan projektekkel, programokkal, fejlesztésekkel, amelyekkel a pályázó cég példamutató lépést tett a fenntarthatósági szempontból hatékony működés irányába.

hirdetés

 

A vállalatok 2015-ben már megvalósult projektekkel vagy működő programokkal pályázhatnak a következő négy kategóriában:

  1. Megvalósult innováció a fenntarthatóság érdekében
  2. Esélyegyenlőség támogatása, diszkrimináció-mentesség segítése
  3. Klímavédelemmel kapcsolatos beruházás és fejlesztés
  4. Fenntarthatósági tudatformálás, oktatás

A pályázatokat elektronikus formában lehet benyújtani a 2015. május 1-i határidőig. A DELFIN Díjat a Telekom XVI. Fenntarthatósági Kerekasztal-beszélgetésén adják át június 12-én.

 

A pályázat nyertesei Botos Péter üvegművész alkotása és egy Lenovo Miix hibrid számítógép mellett meghívást is kapnak a Telekom ez évi Fenntarthatósági Napjára, ahol bemutathatják a fenntarthatóság terén elért eredményeiket, emellett a Magyar Telekom és a Fenntarthatósági Média Klub médiamegjelenést is biztosít a díjazott megoldások bemutatására.

 

A pályázatokat elbíráló és rangsoroló szakmai zsűri tagjai: Bodó Péter független szakértő (Tudatos Vásárlók Egyesülete), D. Tóth András szerkesztő-riporter (RTL Klub, Fenntarthatósági Média Klub), Dr. Pataki György egyetemi docens (Corvinus Egyetem), Simon Ernő újságíró, Szomolányi Katalin, a Telekom Vállalati fenntarthatósági központjának vezetője.

 

A részletes pályázati követelmények elérhetők a Telekom vállalati honlapján.

 

Forrás: Magyar Telekom

Kapcsolódó cikkek

 Budapest, 2013. június 19., szerda - A köznevelési államtitkár szerint szeptemberre rendben az iskolákban lesznek a tankönyvek.

Budapest, 2016. augusztus 15. - A KSH első negyedéves csökkenő beruházási adata után a folytatásban sem lehet számítani a beruházások erőteljes beindulására. A hazai nagyvállalatok következő egy éves beruházási aktivitása csökkenést mutat, jelenleg a cégek fele tervez valamilyen fejlesztést - derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index eredményeiből.

Budapest, 2014. február 22. - Az Erasmus+ Ifjúsági Programiroda a Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkárság közreműködésével tájékoztató napot tartott az Európai Unió Sport Programjáról. A szervezők célja az volt, hogy az újabb uniós sportpályázati lehetőségekről minél több magyar érintett szerezzen tudomást, és továbbra is sikeresen vegyenek részt az EU-s pályázatokban.