Veszélyben a PMFC tavaszi idénye

2014. január 22., szerda 15:10

Kellemetlen hírt kellett közölnie a PMFC ügyvezetőjének a csapat öltözőjében: veszélybe került a tavaszi idény sorsa. A csakfoci.hu úgy tudja, ez a helyzet főként amiatt alakult ki, mert a Pécs jelen állás szerint nem tud bevételhez jutni, azok ugyanis Matyi Dezsőt illetik meg. Ha ezt a döntését nem változtatja meg a tulajdonos, akkor a PMFC-nek csak egyetlen esélye maradt: befektetőt kell találnia. Erre alig két hét áll rendelkezésre. Mindezekkel szembesítette a fociportál a klub ügyvezetőjét, aki a kialakult helyzettel kapcsolatosan nyilatkozott.

Bár előzetesen úgy tűnt, összeállt egy olyan forgatókönyv, amely alapján a PMFC viszonylagos nyugalomban végig tudja játszani a tavaszi idényt, ez egy tulajdonosi döntés hatására borult. Matyi Dezső magához vonta a menedzsmenti jogokat, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a remélt bevételekre igényt tarthat, azok felhasználásról ő dönt: így például a Pécs hiába értékesítene további játékosokat, a befolyt összeg – ahogy már Dibusz Dénes esetében is – Matyi Dezsőt illetné meg, bevétellel – például játékoseladásból, jogdíjakból vagy jegyértékesítésből – így nem tudnak kalkulálni.

 

– Akkor fogalmazunk pontosan, ha azt mondjuk, hogy a bevételek ugyan a klubhoz folynak be, de mivel Matyi Dezső úr magához vonta az ún. menedzsmenti jogokat, így közvetlenül ő diszponál a pénzek elköltéséről. Én elsősorban fizetést adnék ebből a játékosoknak, és lehet, hogy végül ő is ezt teszi majd, de lehet, hogy más a szándéka. Ez immár teljesen az ő döntési hatásköre, az én feladatköröm inkább operatív jellegűre korlátozódott, ami annyit jelent, hogy például egy nagyobb összeget már nem utalhatok át senkinek – mondta megkeresésünkre Feleki Attila, a klub ügyvezetője.

hirdetés

 

Ha Matyi Dezső nem változtat a döntésén, akkor egy esélye marad a Pécsnek a túlélésre: sürgősen befektetőt kell találni. Erre alig két hét áll rendelkezésre.

 

– Február 5-én tulajdonosi taggyűlés lesz, amelyen valóban meg kell hozni a stratégiai döntést a "hogyan továbbról". Hogy ez mi lesz, arról én nem tudok nyilatkozni, nem gondolkozhatok ugyanis a tulajdonos fejével. Azt azonban látni kell, hogy február 5-e már egy olyan dátum, amely viszonylag közel esik a bajnoki rajthoz, így ha az ülésen nem születik meg a megoldás, akkor ez az egész tavaszi szezonra döntő hatással lehet – mondta az ügyvezető, aki az esetleges befektetői tárgyalások kapcsán annyit mondott, hogy tudomása szerint kezdődtek erről egyeztetések, de azok elakadtak.

 

Az ügyvezető a fordulatot a csapattal is közölte az öltözőben. Egyelőre kérdés, ez milyen hatással lesz a játékosokra.

 

– Fogalmazzunk úgy, hogy kényelmetlen beszélgetésem volt a csapattal, mert ebben a helyzetben nem egyszerű azt kérni, hogy csak nyugodtan dolgozzanak tovább. Főként azután, hogy pár napja még más volt a jövőkép. Úgy tűnt, hogy kemény munkával és sok egyeztetéssel sikerült összerakni egy olyan költségvetést, amely tarthatónak tűnt. Olyannyira, hogy azt tudtuk mondani a nálunk kopogtató kluboknak, hogy nem célunk a kiárusítás. Több játékosunk – Grumic, Balogh, Szatmári, Kővári, Márkvárt – iránt is volt érdeklődő, de az álláspontunk után az egyeztetések nem mentek tovább. Furcsa, de még az erősödésre is megvolt az esélyünk ebben a helyzetben, mert reális esélyünk volt arra, hogy úgy kapjunk kölcsönbe egy belső védőt, egy csatárt, és esetleg egy kapust, hogy az nem került volna pénzünkbe, és ez még azt is eredményezhette volna, hogy jó ajánlat esetén mégis megválunk valakitől. Most azonban hiába akarnánk például eladni valakit, hogy mégis pénzhez jussunk, az érte kapott pénzzel nem kalkulálhatunk. Lehet, a tulajdonos úr véleménye változik ezen a téren, meglehet, akár már a következő napokban visszarendezi a korábbi "kompetenciámat". Egyelőre nem az én kezemben van a megoldás kulcsa, hanem Matyi Dezsőében – szögezte le Feleki, aki arra a kérdésre, hogyha nem lesz változás, meddig tartható fent számára ez a helyzet, úgy fogalmazott: február 5-ig még el tudja viselni.

 

Forrás: csakfoci.hu

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2014. május 17. -  A Kaposvár és a Szolnok után harmadikként az Atomerőmű harcolta ki a bejutást, miután szerdán harmadszor is legyőzte a PVSK-t. Negyedikként a Sopron lehet ott az elődöntőben, mivel pénteken vendégként legyőzte a címvédő Alba Fehérvárt, és ezzel 3-1-re megnyerte a párharcot.

peac-pecs-mk2014-gyoztes400-1395610274.jpgSzékesfehérvár, 2014. március 23. - A PEAC-Pécs fennállása során először hódította el a női kosárlabda Magyar Kupát, miután a Székesfehérváron rendezett nyolcas döntő vasárnapi fináléjában nagy csatában legyőzte a címvédő Sopront.

Pécs, 2015. július 4. - Mára nyolc intézmény és sportpálya működésének, 120 dolgozó plusz az edzői kar munkájának szervezése, irányítása… Ezernél több lelkes és eredményes fiatal a PSN Zrt. Sportiskola jelenleg 14 - de folyamatosan bővülő számú - szakosztályában...