Szavazzon paralimpikonjainkra! Egyikük pécsi

2016. április 5., kedd 06:05

Budapest, 2015. április 5. - A riói paralimpia évében a felkészülés utolsó nagy hajrájához kíván hozzájárulni K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram a sportolók anyagi segítésével. A fejenként 800 000 forintos támogatás sorsa közönségszavazáson dől el. A kilenc jelölt között ott van a pécsi Iván Bence úszó is.

10 év, 16 sportoló, 15,4 millió forint - ezek a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram fő mutatószámai. A K&H 2006 óta támogatja a Magyar Paralimpiai Csapatot, és segíti egyénileg is a sportolókat, hogy kiválóságaink kizárólag az edzésekre, megmérettetésekre tudjanak teljes elhivatottsággal koncentrálni.

 

- Tisztában vagyunk vele, hogy egy paralimpikonnak minden szinten erőn felül kell teljesítenie ahhoz, hogy kiemelkedő eredményeket érjen el, a munka, a mindennapi megélhetésük megteremtése mellett kell készülniük a nagy megmérettetésekre. Eltökéltségük példaértékű számunkra, ezért is tettük le 10 évvel ezelőtt voksunkat a paralimpikonok támogatása mellett. K&H mozdulj! kártyaprogramunkkal hozzájárulunk anyagi terheik csökkentéséhez, hogy a felkészülés ne jelenthessen problémát, és valóban a kiváló eredmények elérése okozza számukra a legnagyobb kihívást - mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

hirdetés

 

- Különösen igaz ez a riói paralimpia évében, amikor a versenyzőknek minden segítség jól jön az utolsó nagy hajrában. Hatalmas örömöt jelent számunkra, hogy 16 támogatott sportolónk közül háromnak már biztos kvótája van Rióba, további 10 versenyzőnek pedig jelentős esélye arra, hogy kijusson a paralimpiai játékokra - tette hozzá Horváth Magyary Nóra.

 

A K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram keretében három sportoló részesül fejenként bruttó 800 000 forintos támogatásban. Az összeg sorsa online szavazáson dől el, a Magyar Paralimpiai Bizottság által megadott jelöltekre 3 kategóriában - felnőtt, reménység és paralimpiai segítő - lehet voksolni 2016. április 1-től 30-ig, a kh-regisztracio.hu/mozdulj honlapon. A támogatás a K&H Visa Classic dombornyomott betéti kártyákkal történő vásárlások után elkülönített összegből gyűlik össze, hiszen a bank minden elköltött 1000 Ft után 1 forintot tesz félre saját bevételéből a sportolók támogatására.

 

- Nincsenek sikeres vagy sikertelen, ép vagy sérült emberek, csak emberek, akik kitűznek célokat és kemény munkával elérik azokat. Sportolók vannak, akik mindenkinek tanítanak valamit, mutatnak példát. A Magyar Paralimpiai Csapat méltó a támogatásra, szurkolásra, megdolgozik a sikereiért, amellyel érmeket fognak szerezni hazánknak a riói paralimpián is - mondta Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

 

A K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram 2016. évi jelöltjei:

 

felnőtt kategória:

  • Szabó Nikolett, judo
  • Keresztesi Erika, atlétika
  • Tunkel Nándor, erőemelés

reménység kategória:

  • Csontos Piroska, atlétika
  • Iván Bence, úszás
  • Veres Amarilla, vívás

segítő kategória:

  • Molnár Péter, atlétika
  • László Anita, boccia
  • Balogh Boldizsár, vívás

Szavazzon Ön is, járuljon hozzá a magyar paralimpikonok támogatásához!

 

Forrás: K&H

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2014. április 29. - A tegnap esti, harmadik mérkőzés után a PEAC-Pécs került előnybe a női kosárlabda NB I döntőjében, mivel hazai pályán ismét legyőzte a PINKK Pécsi 424 csapatát.

Székesfehérvár, 2013. augusztus 11. - A Videoton 0-1-ről fordítva 5-1-re legyőzte a vendég Pécset a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának vasárnapi játéknapján.

Pécs, 2014. július 29. - Martin Pahlmblad az Eb-selejtezőket követően csatlakozik a Pécsi VSK-PANNONPOWER-hez. A 193 centi magas, 28 éves bedobó a svéd bajnoktól érkezik Pécsre.