Szavazzon paralimpikonjainkra! Egyikük pécsi

2016. április 5., kedd 06:05

Budapest, 2015. április 5. - A riói paralimpia évében a felkészülés utolsó nagy hajrájához kíván hozzájárulni K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram a sportolók anyagi segítésével. A fejenként 800 000 forintos támogatás sorsa közönségszavazáson dől el. A kilenc jelölt között ott van a pécsi Iván Bence úszó is.

10 év, 16 sportoló, 15,4 millió forint - ezek a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram fő mutatószámai. A K&H 2006 óta támogatja a Magyar Paralimpiai Csapatot, és segíti egyénileg is a sportolókat, hogy kiválóságaink kizárólag az edzésekre, megmérettetésekre tudjanak teljes elhivatottsággal koncentrálni.

 

- Tisztában vagyunk vele, hogy egy paralimpikonnak minden szinten erőn felül kell teljesítenie ahhoz, hogy kiemelkedő eredményeket érjen el, a munka, a mindennapi megélhetésük megteremtése mellett kell készülniük a nagy megmérettetésekre. Eltökéltségük példaértékű számunkra, ezért is tettük le 10 évvel ezelőtt voksunkat a paralimpikonok támogatása mellett. K&H mozdulj! kártyaprogramunkkal hozzájárulunk anyagi terheik csökkentéséhez, hogy a felkészülés ne jelenthessen problémát, és valóban a kiváló eredmények elérése okozza számukra a legnagyobb kihívást - mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

hirdetés

 

- Különösen igaz ez a riói paralimpia évében, amikor a versenyzőknek minden segítség jól jön az utolsó nagy hajrában. Hatalmas örömöt jelent számunkra, hogy 16 támogatott sportolónk közül háromnak már biztos kvótája van Rióba, további 10 versenyzőnek pedig jelentős esélye arra, hogy kijusson a paralimpiai játékokra - tette hozzá Horváth Magyary Nóra.

 

A K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram keretében három sportoló részesül fejenként bruttó 800 000 forintos támogatásban. Az összeg sorsa online szavazáson dől el, a Magyar Paralimpiai Bizottság által megadott jelöltekre 3 kategóriában - felnőtt, reménység és paralimpiai segítő - lehet voksolni 2016. április 1-től 30-ig, a kh-regisztracio.hu/mozdulj honlapon. A támogatás a K&H Visa Classic dombornyomott betéti kártyákkal történő vásárlások után elkülönített összegből gyűlik össze, hiszen a bank minden elköltött 1000 Ft után 1 forintot tesz félre saját bevételéből a sportolók támogatására.

 

- Nincsenek sikeres vagy sikertelen, ép vagy sérült emberek, csak emberek, akik kitűznek célokat és kemény munkával elérik azokat. Sportolók vannak, akik mindenkinek tanítanak valamit, mutatnak példát. A Magyar Paralimpiai Csapat méltó a támogatásra, szurkolásra, megdolgozik a sikereiért, amellyel érmeket fognak szerezni hazánknak a riói paralimpián is - mondta Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

 

A K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram 2016. évi jelöltjei:

 

felnőtt kategória:

  • Szabó Nikolett, judo
  • Keresztesi Erika, atlétika
  • Tunkel Nándor, erőemelés

reménység kategória:

  • Csontos Piroska, atlétika
  • Iván Bence, úszás
  • Veres Amarilla, vívás

segítő kategória:

  • Molnár Péter, atlétika
  • László Anita, boccia
  • Balogh Boldizsár, vívás

Szavazzon Ön is, járuljon hozzá a magyar paralimpikonok támogatásához!

 

Forrás: K&H

Kapcsolódó cikkek

hullamfurdo-uszoda-1407913179.jpgPécs, 2014. augusztus 11. - Augusztus 18-tól, hétfőtől augusztus 27-ig, szerdáig karbantartás miatt bezár a Hullámfürdő fedett sportuszodája. Ez idő alatt végzik el a szokásos éves gépészeti karbantartásokat, az 50 méteres versenymedence vegyszeres tisztítását és teljes vízcseréjét.

 

mitsubushi400-1384406285.jpgTalán nem túlzás azt állítani, hogy az eddigi helyszínek közül Pécsett aratta legnagyobb sikerét a „RALLYcafé All Stars autó a gyermekekért” elnevezésű kezdeményezés. A GreenPower E85 Kft. együttműködésével a 47. Mecsek Rallye rajtjába is begurult a Mitsubishi WRC Replica, mely a november 8-9-ei versenyhétvégén a Mohácsi és a Szigetvári Kórház Gyermekosztályának gyűjtötte az adományokat.

magyar-horvat-polo1-400-1397617516.jpgPécs, 2014. április 16. - A világbajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott tegnap ötméteresekkel kikapott az olimpiai bajnok horvát csapattól a világliga európai csoportselejtezőjének utolsó fordulójában.