Riói izgalmak a közszolgálati csatornákon

2016. július 31., vasárnap 08:00

rio2016-m4sport400-1469894826.jpg

Budapest, 2016. július 31. - Már csak néhány napot kell arra várniuk a sportrajongóknak, hogy a foci-Eb után a sportvilág újabb rangos, ha nem a legrangosabb eseményét szurkolhassák végig a közmédia televízió és rádió csatornái előtt. Augusztus 5-én indul az Olimpia, melyről az M4 Sport, az M5, az M1 és a Kossuth rádió is közvetít, beszámol.

Az M4 Sporton már hónapok óta zajlik az ötkarikás játékok felvezetése. Az Út Rióba és az Út a riói olimpiáig című magazinnal indult a hangolódás, előbbi magyar-, míg utóbbi nemzetközi szempontból mutatja be az olimpikonok útját és felkészülését a megmérettetésre. Ezt a két műsort egészítette ki a július óta műsoron lévő mini portré sorozat a magyar kvótás sportolókról, amelyekből a nézők megismerhetik a riói olimpiára induló teljes magyar csapatot.

 

- Némi túlzással azt mondhatom, hogy a legjobb szakemberek közül aki "él és mozog", a közmédiafedélzetén lesz. Olyan sorozatba vágunk bele, amely összetettségében túltesz a foci-Eb magyar meccseinek közvetítésén is: 14-15 videó csatornán zúdulnak be az események a budapesti stúdióba, valamint minden olyan eseményen, ahol a mieink rajthoz állnak, ott lesz egy riporterünk is. Az a célunk, hogy a nézők azt érezzék, ők is ott vannak a helyszínen. A riói játékok alatt 10 kamerával járjuk be a helyszíneket a londoni 2 helyett, ez óriási minőségi különbséget fog jelenteni a közvetítésekben - mondta Héder Barna sportigazgató a közmédia sportos szakemberi gárdájáról.

hirdetés

 

Az M4 Sport mellett a közmédia párhuzamosan számol be az olimpia eseményeiről az újonnan induló M5 csatornán is. Az m4sport.hu oldalon folyamatosan frissülő és élő tartalmakkal találkozhatnak az látogatók. Ébredés után a nézőket összefoglalók várják, így a magyar idő szerint délutáni versenykezdésig mindent megnézhetnek a két csatornán, amiről éjjel lemaradtak.

 

A televíziós közvetítések mellett a Kossuth rádió is élőben számol be a kiemelt eseményekről, olyan rádiós legendákkal, mint Novotny Zoltán, vagy Gulyás László. Az M1 helyszíni stábja is végig kíséri a riói ötkarikás játékokat és a csatorna más szemszögből, folyamatos élő kapcsolásokkal és hírfolyamokkal mutatja be az olimpiát.

 

Az M4 Sport nyári mottója a #veletekvagyunk, ebben a szellemiségben készül a csatorna az ötkarikás játékokra és támogatja a magyar sportolókat. A csatorna célja, hogy a nézők minden felemelő pillanatot együtt éljenek át a sportolókkal az M4 Sportnak köszönhetően. A #veletekvagyunk hashtaget használva az MTVA nézői az Olimpia ideje alatt üzenhetnek is a sportolóknak.

 

A támogató jókívánságokat az M4 Sport csapatának tagjai fogják átadni a magyar olimpikonoknak. Így nem csak elhozzuk hazánkba az ötkarikás játékokat, hanem a magyar szurkolók hangját is elvisszük Rióba, hogy a sportolóink érezzék, hogy 15 millió magyar van velük a nagy nemzetközi megmérettetésen.

 

A Rióba utazó magyar olimpikonok névsorát már ismerjük. Most itt az idő, hogy az M4 Sport "olimpiai kvótát" szerző csapata is bemutatkozzon.

 

TV kommentátorok

Hajdu B. István, Székely Dávid, Knézy Jenő, Újvári Máté, Mohay Benedek, Vásárhelyi Tamás, Szekeres Péter, Varga Péter, Szabó Gábor, Horváth Mariann, Bartha Zoltán, Szőke Viktória

 

Rádió kommentátorok

Novotny Zoltán, P. Fülöp Gábor, Gulyás László

 

TV riporterek

Tihany Viktor, Berkesi Judit, Molnár Mátyás, Bobák Róbert, Kovács "Koko" István, Tóth Bálint, Deák Kriszta, Farkas Bettina

 

Műsorvezetők
Gundel Takács Gábor, Szujó Zoltán, Petrovics-Mérei Andrea, Török Olivér

 

Forrás és fotó: MTI OTS

 

rio2016-m4sport600-1469895349.jpg

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. augusztus 20. - Mezőberényi nevelőegyesületénél játssza pénteken 18 órakor búcsúmérkőzését Iványi Dalma tízszeres bajnok kosárlabdázó.

gyurkovics-ferenc-digisport400-1382899315.jpgWroclaw, 2013. október 27. - Gyurkovics Ferenc szombaton produkált 380 kilogrammos összteljesítményével a 10. helyen végzett a 105 kilogrammos súlycsoportban a súlyemelők lengyelországi világbajnokságán.

hosszu-1375128039.jpgBudapest/Barcelona, 2013. július 29. - Hosszú Katinka aranyérmet nyert 200 méter vegyesen hétfőn a barcelonai vizes világbajnokság úszóversenyeinek második napján, megszerezve ezzel az első magyar érmet. Jakabos Zsuzsanna a hatodik helyen zárta a finálét.