Pécsi paralimpikon is van az öszöndíjasok között

2016. május 13., péntek 06:05

ivan-bence400-1463067560.jpg

Budapest, 2016. május 13. - Egy úszót, egy erőemelőt és egy parafutót segítő atlétát támogat a riói paralimpia évében a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram. Az egyik nyertes a pécsi Iván Bence úszó. Az ösztöndíj segítségével a sportolók biztosabb anyagi háttérrel készülhetnek a nyári játékokra.

Kevesebb, mint négy hónap van hátra a paralimpiáig - a magyar sportolóknak így minden energiájukat a felkészülésre kell fordítaniuk a legjobb eredmény elérése érdekében. Ehhez kíván a K&H biztos hátteret teremteni: a Magyar Paralimpiai Bizottság ezüst fokozatú támogatójaként, és a Magyar Paralimpiai Csapat Pénzintézeteként a K&H széleskörű pénzügyi szolgáltatásokkal áll a magyar paralimpiai mozgalom mellett, K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogramja révén pedig egyénileg is segíti a parasportolókat. 2006 óta 15 parasportolót és egy segítőt részesített támogatásban, akik nagy része ott lesz szeptemberben a nyári játékokon.

 

A kártyaprogram jelöltjeire 2016-ban is közönségszavazás útján lehetett voksolni, három kategóriában. A szavazás egy hónapja alatt 12 142 voks érkezett. A felnőttek közül Tunkel Nándor erőemelő nyert, míg a fiatal, tehetséges reménységek közül a pécsi Iván Bence úszóra (első képünkön veszi át díját) voksoltak a legtöbben. A paralimpiai segítő kategóriában Molnár Péter, Orbán Csaba látássérült atléta edzőtársa kapta a legtöbb szavazatot. Ők hárman nyerték tehát  a K&H fejenként 800 000 forintos támogatását, amit a Bank négy hónapon keresztül folyósít számukra.

hirdetés

 

- A K&H hosszútávon elkötelezte magát a tömeg- és az élsport támogatása mellett, hogy ezzel is segítse a jelen és jövő társadalmának egészséges, teljes életét. Paralimpikonjaink elhivatottsága, eltökéltsége és kiváló teljesítménye követendő példa mindannyiunk számára, és mivel a siker felé számukra még göröngyösebb az út, mint egy ép sportoló számára, ösztöndíjprogramunkkal igyekszünk számukra megteremteni a biztos anyagi hátteret - mondta Hendrik Scheerlinck, a K&H Csoport vezérigazgatója. - Az idei támogatottak közül Tunkel Nándor, illetve remélhetőleg a Molnár Péter által segített Orbán Csaba is képviseli Magyarországot Rióban, így számukra kiemelkedő jelentőségű a paralimpia előtti utolsó nagy hajrában a támogatás.

 

A K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram támogatási összege a K&H Visa Classic dombornyomott betéti kártyákkal történő vásárlások után gyűlik, ugyanis a Bank minden elköltött 1000 Ft után 1 forintot különít el saját bevételéből a sportolók támogatására.

 

- Példamutató, ahogyan a K&H hosszú évek óta, folyamatosan kitart a magyar parasport támogatása mellett. Elhatározásuk megszületése óta együttműködik a Magyar Paralimpiai Bizottsággal annak érdekében, hogy a legkiválóbb hazai parasportolók és sportszakemberek közül jónéhányat kiemelten támogasson. A K&H és az MPB együttműködése szép példája annak, ahogy egy civil szervezet és egy gazdasági vállalkozás megtalálja a közös célokat és a közös hangot. A Magyar Paralimpiai Csapat méltó a támogatásra, felkészült, magabiztos és jókedvű sportolók utaznak a riói paralimpiára szeptember elején, hogy ismét bebizonyítsák: a magyar sport és a magyar társadalom csorba és hiányos lenne a fogyatékkal élők nélkül. Épek és sérültek együtt alkotják a magyar sportcsaládot: minden sport mindenkié! - mondta Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

 

paralimpia600-1463067980.jpg

 

A felnőtt kategória nyertese Tunkel Nándor erőemelő, aki 56 százalékkal szerezte meg az első helyet. A 49 kilogrammos súlycsoportban versenyző kiváló erőemelő 2015-ben az egri IPC Erőemelő Európa-bajnokságon ezüstéremmel örvendeztette meg a hazai szurkolókat. Fejlődése töretlen, idén februárban megjavította az országos rekordot. Komoly esélyekkel készül a paralimpiára.

 

Reménység kategóriában a szavazatok 52 százalékával nyert Iván Bence paralimpikon úszó, aki fiatal kora ellenére számos kiemelkedő eredménnyel büszkélkedhet - a tavalyi évben nagyon szépen teljesített, kiváló egyéni csúcsokat úszott az országos bajnokságon, valamint 100m hátúszásban bajnoki címet szerzett.

 

Molnár Péter a segítő kategóriában a szavazatok 61 százalékával nyert. Péter korábban paraatléta volt, azonban a kategóriák összevonása miatt nem lehet résztvevője paramaraton versenyeknek. Így Orbán Csaba látássérült futó segítőjeként készül nagy erőkkel a paralimpiára.

 

Forrás: K&H

Kapcsolódó cikkek

Labdasportok élvonalbeli pécsi csapatainak hétvégi eredményeiről számolunk be röviden.

wimbledon-logo7-sportmenu400-1435777650.jpg138 éve nyitotta meg kapuit és pályáit a nézők számára a világ legrangosabb tenisztornája, Wimbledon. Ez a szám már önmagában tekintélyt parancsoló, megannyi bajnok, legenda és kiváló sportember koptatta ki évről-évre a zöld füvet a londoni pályákon. Megannyi győztes és vesztes teniszező könnyei száradnak ezen a gyepen. Ezen a helyen körülvesz a történelem, ez a hely maga a történelem.

Húszpontos győzelmet aratott a PEAC-Pécs a női kosárlabda Európa Kupa november 14-i, második fordulójában.