Megrendezték a standardtáncok formációs vb-jét

2016. december 5., hétfő 07:00

tanc02-braunschweiger400-1480916872.jpg

Pécs, 2016. december 5. - Megrendezték a standardtáncok formációs világbajnokságát vasárnap a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban. A sporttörténelmi eseményen kilenc ország tizenhárom legkiválóbb felnőtt csapata mérte össze tánctudását.

A vb-t eredetileg Minszk rendezte volna meg, de a fehéroroszok visszaléptek, Magyarország pedig gyorsan pályázott, és nyert. A sportág történetében így először rendezhetett Magyarország a Nemzetközi Táncsport Szövetség (WDSF) által kiírt világbajnokságot.

hirdetés

 

A versenytánc vb-k legrangosabb eseményének számító megmérettetésen Csehország, Oroszország és Németország két-két csapata, illetve Fehéroroszország, Hollandia, Ausztria, Románia, valamint Szlovákia együttesei mérték össze tánctudásukat két magyar csapattal.

 

"Jó helyre érkezett a világbajnokság, hiszen Magyarország kulturális- és sportnagyhatalom" - fogalmazott a pécsi helyszínre utalva Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a megnyitón mondott köszöntőjében.

 

Forrás: MTI, MTI-fotó: Sóki Tamás, a vb végeredménye: mtasz.hu

Kapcsolódó cikkek

keller-promo400-1383949351.jpgA pécsi sportélet két kiemelkedő alakja, Keller Annamária és Iványi Dalma is csatlakozott a „RALLYcafé All Stars autó a gyermekekért” jótékonysági projekthez. A Mecsek-ralin két baranyai kórház gyermekosztályának munkáját igyekeznek segíteni a szervezők.

Budapest, 2016. június 8. - Bóta Katalin, a Deutsche Bank Magyarország vezérigazgató-helyettese ismét kerékpározással támogatja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot.

leitgeb-klezli-mecsek400-1413950677.jpgPécs, 2014. október 22. - Egy hosszú, balszerencsés időszak után végre megtört a Leitgéb Juditra nehezedő átok. A pécsi pilótanő szereplését folyamatosan műszaki hiba hátráltatta, de úgy tűnik, a hazai pálya elűzte a gondokat. Judit és segítője, Klézli Szabolcs - aki egy személyben a párja és a navigátora is - célba kormányozta a Taubmann Historic Racing Team Renault 5 Alpine Turboját, ami számukra a Historic EB abszolút 20. helyét is jelentette a 48. Mecsek Rallyen.